La diputada de la CUP al Parlament de Catalunya, Anna Gabriel, ha assegurat que en les mobilitzacions que les entitats sobiranistes preparen per a l’Onze de Setembre es veurà de manera clara i multitudinària la reivindicació d’un referèndum unilateral d’independència (RUI): ‘Pot significar que l’Onze de Setembre és el començament de la campanya popular i institucional al voltant al referèndum.’

En una entrevista d’Europa Press, ha dit que la idoneïtat de fer un referèndum és indubtable i que els resultats de les eleccions espanyoles i el debat d’investidura que es fa a Madrid signifiquen una acumulació de força i voluntat entorn d’aquest desig.

‘M’estranyaria molt que el carrer demanés una cosa diferent; per tant, ja podem aprofitar l’Onze de Setembre per començar la campanya que hem de fer –ha dit–. No hi ha motius per a dilatar més la resolució democràtica del conflicte.’ A parer seu, la campanya pel referèndum ha de ser popular, però també l’han de fer les institucions, els partits, les entitats i donar arguments per a votar sí o no.

La diputada de la CUP ha volgut donar valor al fet que, al marge de les cinc mobilitzacions que convoca l’ACN i Òmnium a Catalunya i de les manifestacions de l’esquerra independentista, enguany En Comú Podem (ECP) també hagi convocat un acte, a Sant Boi de Llobregat.

Quant a la CUP, repartirà els efectius parlamentaris, els nuclis i els membres territorials entre els diversos punts on convoquen les entitats sobiranistes i l’esquerra independentista.

L’assistència de Colau
Per a Gabriel, que la batllessa de Barcelona, Ada Colau, assisteixi a la manifestació convocada per ANC i Òmnium a Barcelona és una ‘bona notícia, com ho serà que hi assisteixi el líder d’ECP al congrés espanyol, Xavier Domènech, el tinent batlle Gerardo Pisarello i el regidor Jaume Asens.

‘Que la batllessa o l’equip de govern de l’Ajuntament de Barcelona, o que el candidat d’En Comú Podem a les eleccions estatals surtin al carrer l’11 de setembre és molt important en el terreny simbòlic i en el polític’, ha dit.

Sobre el paper que ha de tenir ECP en el procés, creu que ha de començar a reivindicar el referèndum unilateral, i s’ha mostrat confiada que es trobaran amb ells en la reivindicació de l’exercici de la democràcia.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb