Featured Video Play Icon
Aquesta setmana seguirem parlant de les aplicacions que ens ofereix Google Suite per a donar solucions a les nostres necessitats.
El Calendari, no és tan sols una eina per a recordar-nos esdeveniments, també permet compartir tasques integrades al GmailDrive, Contactes, Sites i Hangouts. L’aplicació et deixa publicar els teus calendaris a la web i seran visibles pels teus amics. Així com, afegir informació sobre amb qui estàs reunit o si estàs disponible. Així mateix, podràs conèixer la disponibilitat d’hores dels teus companys de feina, o bé, si t’autoritzen, amb les persones amb qui t’has de reunir. A més a més, es pot gestionar la disponibilitat dels espais i recursos compartits dins l’empresa.
Amb l’app de contactes es poden agrupar i ordenar els contactes per grups. Com totes les altres aplicacions, manté sincronitzades les vostres dades en els diferents dispositius personals.
Hangouts és la competència de Whatsapp i Skype, tot i que es diferencia de la primera perquè no està vinculada al número de telèfon mòbil. L’aplicació integra la funció d’enviar missatges, fer trucades de veu i videotrucades. Aquesta app també manté totes les dades sincronitzades amb tots els dispositius personals.
Google Fotos és el programa de la companyia que permet d’organitzar les fotografies dins de Google Drive. L’aplicació és gratuïta, sempre i quan les imatges siguin emmagatzemades en ‘alta qualitat’ i s’hagin passat per Google Fotos.
Dibuixos
L’eina està dissenyada per elaborar dibuixos, esquemes, diagrames, o fer quatre ratlles de manera ràpida. Ens ofereix els següents objectes per treballar:
  • Quadres de text
  • Imatges
  • WordArt
  • Línies
  • Formes predissenyades: quadres, cercles, polígons, etc.
Es pot incorporar l’eina de dibuixos directament al navegador Chrome
Aquesta app permet elaborar formularis per fer enquestes de forma ràpida i gratuïta. És una eina útil per posar-se d’acord dins d’un grup de persones sobre quin cap de setmana és possible reunir-se tots plegats, per exemple.
Les preguntes poden ser d’opcions múltiples, amb menús desplegables, escales lineals o ramificacions. Així, segons la resposta el formulari s’anirà desplegant  amb una o altre pregunta. Les respostes es poden veure en temps real a la web i es poden exportar a un full de càlcul. Ací teniu una prova d’un formulari senzill per il·lustrar com funciona:
Aquesta imatge és la previsualització del que us trobareu:
446e07b605e016f235ab59a4c799ca03
Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.