futbol femení

Les futbolistes de la primera divisió espanyola aniran a la vaga, després que els sindicats i la patronal no hagin arribat a un acord en el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA), per tal d’evitar la convocatòria anunciada per les jugadores a causa del blocatge en la negociació per la signatura del Conveni Col·lectiu.

L’Associació de Clubs de Futbol Femení (ACFF) i els sindicats AFE, Futbolistes ON i UGT havien convocat la jornada de vaga, que es portarà a terme el cap de setmana del 16 i 17 de novembre, durant la novena jornada.

L’anunci es va produir a causa de la situació de blocatge després de divuit reunions per tirar endavant el primer i històric Conveni Col·lectiu en el futbol femení espanyol. Les futbolistes reivindiquen, entre altres coses, que se’ls reconegui el 75% de la jornada laboral, un salari mínim de 16.000 euros i el pagament del 100% del salari en cas de baixa.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.