França.- França mobilitza a 50.000 agents per a les eleccions presidencials

  • El ministre de l'Interior francès, Matthias Fekl, ha anunciat aquest diumenge la mobilització de més de 50.000 policies i gendarmes per garantir la seguretat durant les eleccions presidencials del 23 d'abril i el 7 de maig.

VilaWeb
Redacció
16.04.2017 - 13:59
Actualització: 20.04.2017 - 12:36

PARÍS, 16 (EUROPA PRESS)

El ministre de l’Interior francès, Matthias Fekl, ha anunciat aquest diumenge la mobilització de més de 50.000 policies i gendarmes per garantir la seguretat durant les eleccions presidencials del 23 d’abril i el 7 de maig.

Aquests agents comptaran a més amb el suport dels 7.000 militars de l’Operació Sentinella, desplegada després dels atemptats de gener de 2015 contra el setmanari satíric ‘Charlie Hebdo’ i altres objectius. Fins a 3.500 d’aquests militars estan destinats a la regió de París.

Fekl ha explicat que aquest desplegament és per l’amenaça terrorista, però també pel risc per “extremistes de tot tipus” durant les dues jornades de votació, segons una entrevista publicada per ‘Le Journal du Dimanche’.

“No es descarta cap amenaça. El nostre objectiu és permetre que el sufragi universal s’expressi lliure i serenament”, ha explicat Fekl, que ha reconegut que l’amenaça terrorista és “permanent i d’alt nivell”. Així, s’ha referit als recents atemptats de Londres i Estocolm i ha recordat que al març es van realitzar 19 arrests en operacions antiterroristes i que França està en estat d’emergència des de novembre de 2015.

Els policies i gendarmes es concentraran en els 67.000 centres de votació habilitats, ha explicat Fekl, que ha indicat que s’ha remès a les prefectures una circular que especifica les mesures a adoptar en cas que hi hagi incidents.

Quant al que succeeixi després de la votació i les mobilitzacions per la presència de la ultradretana Marine Le Pen a la segona volta, Fekl ha advertit que “la República no pot tolerar la pertorbació de l’ordre públic”.

Sobre el sistema de recompte, Fekl ha destacat que s’ha reforçat la seguretat en col·laboració amb l’Agència Nacional de Seguretat dels Sistema d’Informació (ANSSI) per aconseguir “un sistema fiable”. Així, el passat 31 de març es va realitzar una prova del sistema, que inclou la centralització de totes les dades en el Ministeri de l’Interior.

Quant al vot electrònic, s’ha cancel·lat la seva utilització des de l’exterior del país perquè “no es compleixen les condicions de seguretat”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any