Fragment: ‘El que m’agradaria que la dansa fos’ de Cesc Gelabert

  • Neix Paragrafies, una col·lecció de dansa impulsada pel Mercat de les Flors, l’Institut del Teatre i l’editorial Comanegra

VilaWeb
Montserrat Serra
25.07.2020 - 21:50
Actualització: 25.07.2020 - 21:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després d’haver impulsat ja fa uns anys amb bons resultats Dramàticles, una col·lecció de teatre contemporani català, l’Institut del Teatre i l’editorial Comanegra, amb la incorporació del Mercat de les Flors, han iniciat aquest juliol Paragrafies, una nova col·lecció de llibres dedicats a la dansa, que dóna veu als grans coreògrafs catalans. La col·lecció s’inicia amb un text de Cesc Gelabert, El que m’agradaria que la dansa fos i el segueix Discozombi, de Pere (Gay) Faura.

Els títols vinents portaran els noms de Marina Mascarell, María Muñoz i Andrés Corchero. Els editors preveuen de treure, com a mínim, un llibre nou cada any. I la intenció és que aquests volums serveixin per a reflexionar a fons sobre la dansa i donar eines a espectadors i professionals. Els llibres sortiran sempre en dues edicions: la catalana i la castellana.

Segons que expliquen Àngels Margarit, directora del Mercat de les Flors, i Carles Batlle, de l’Institut del Teatre: ‘Entenem la dansa alhora com a eina de creació i de pensament, i volem transmetre aquesta dualitat tot proposant als coreògrafs un exercici d’anàlisi i reflexió a propòsit de la seva obra, les seves eines i la seva recerca.’ I també: ‘La col·lecció Paragrafies proposarà coreògrafs ben diversos quant a estètiques, generacions i escriptura coreogràfica. Vol convidar-los a publicar i a compartir la seva reflexió, a expandir la riquesa d’aquesta disciplina.’

Paragrafies s’inicia amb un text de Cesc Gelabert, que és un dels referents de la dansa catalana més internacional. El text aporta els coneixements i les experiències que Gelabert ha acumulat durant cinquanta anys de trajectòria professional.

Llegiu l’inici de El que m’agradaria que la dansa fos, de Cesc Gelabert.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes