Col·lectius feministes de tot el país es mobilitzen en suport de les dones andaluses arran del pacte que han subscrit PP i Ciutadans amb el partit d’ultradreta Vox. En un manifest conjunt, signat també per associacions feministes de l’estat espanyol, diuen que s’imposa la necessitat que, especialment les dones, exerceixin la seva ‘responsabilitat democràtica’ i deixin clar que els seus drets són ‘intocables’.

A Palma, durant la concentració a la plaça de Cort, el Moviment Feminista de Mallorca i més plataformes han recordat les xifres de dones assassinades aquests darrers anys i han remarcat que aquestes morts són ‘terrorisme masclista’. Han criticat que ‘noves formacions ultradretanes’ vulguin fer passos enrere i es recolzin en informacions falses sobre les dades de violència.

A Barcelona, centenars de manifestants s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume. La portaveu de la Xarxa Feminista, Montse Cervera, ha dit a Efe: ‘És molt important la sororitat amb les andaluses perquè els nostres drets no es negocien mai, perquè parlem de la llibertat de les dones, de les immigants, de drets bàsics elementals pels quals hem lluitat quaranta anys.’

A València, dues representants del moviment feminista han llegit un manifest en què deien: ‘Les germanes andaluses estan en perill.’ Han fet una crida ‘a les dones i als homes decents d’aquest país, a tota la ciutadania, perquè els drets humans no ho són si la meitat de la població no els té’. I ho han reblat així: ‘Les dones no callarem, ni un pas enrere.’

Vegeu ací fotografies de les concentracions:

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb