Avui pels carrers de València s’ha pogut veure per quarta vegada una cavalcada laica i única, recuperada de l’any 1937, per a reivindicar els valors que representen les Magues de gener –llibertat, igualtat i fraternitat-sororitat– i celebrar el solstici d’hivern. Més de quaranta entitats i grups han format el seguici: de muixerangues, grups colles de dolçaina i tabal, de danses, una coral de dones, animació de carrer, tabalades, gegants i cabuts, fins a associacions com Escola Valenciana i l’Associació Cultural Institut Obrer o sindicats com la Intersindical Valenciana. Les batucades, presents en tot moment, s’han encarregat d’animar la festa.

Aquesta cavalcada és la cloenda de la Festa de la Infantesa que organitza la Societat Coral el Micaletamb exposicions, concerts de cançons laiques i tallers diversos que eduquen en valors i miren cap al futur.

Les Magues de gener tornen per reivindicar els valors republicans

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb