Una panoràmica de mil vuit-cents milions de píxels forma la imatge amb més resolució mai vista de la superfície de Mart, gràcies al teleobjectiu de les càmeres del vehicle robòtic Curiosity de la NASA.

La imatge mostra concretament la regió de ‘Glen Torridon’, al costat del Mont Sharp, que el Curiosity explora actualment. Les fotografies van ser fetes entre el 24 de novembre i el primer de desembre proppassats, quan l’equip de la missió feia vacances d’Acció de Gràcies.

Com que el vehicle robòtic tenia poca feina, tot esperant que tornés l’equip, va tenir l’oportunitat d’obtenir imatges del seu entorn des del mateix punt de vista durant dies seguits.

El Curiosity va necessitar quatre dies, fent fotografies durant sis hores i mitja cada dia, per a garantir una il·luminació constant. Ashwin Vasavada, científic del projecte Curiosity, ha dit: ‘És la primera vegada durant la missió que dediquem les nostres operacions a un panorama estèreo de 360 ​​graus.’

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb