Carme Forcadell

La presidenta Carme Forcadell confia que el resultat del judici contra l’1-O serà positiu. En una entrevista al Financial Times, publicada el mateix dia del trasllat dels presos polítics a Madrid, Forcadell ha assegurat que guanyaran el cas ‘políticament’, però també ‘legalment’ perquè ‘no hi va haver violència’. Per això, ha dit que està ‘desitjant’ que comenci el judici. En aquest sentit, ha afirmat que és una ‘oportunitat’ per ‘mostrar al món’ que els presos polítics i exiliats no han comès ‘cap crim’. A més, Forcadell defensa la seva actuació durant l’1-O i els dies posteriors: ‘No crec que hagués pogut fer res diferent com a presidenta del parlament’.

Pel que fa a l’actual relació entre el govern i l’executiu espanyol, Forcadell diu que ‘una diferència important’ entre Mariano Rajoy i Pedro Sánchez, ja que el darrer ‘reconeix que hi ha un conflicte polític entre Espanya i Catalunya i que s’ha de resoldre políticament a través del diàleg’. 

‘Rajoy no sabia com resoldre-ho políticament. Estem aquí (a la presó) per la falta de diàleg’, ha dit.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb