MONTCADA I REIXAC (BARCELONA), 16 (EUROPA PRESS)

El Ministeri de Foment ha proposat que l’execució de les obres per soterrar la línia ferroviària R2 a l’altura de Montcada i Reixac l’assumeixin al 50% entre Adif i la Generalitat, ha informat aquest dijous l’Ajuntament en un comunicat.

Ho ha anunciat el consistori després de rebre la contraproposta d’esborrany, que reclamava després de l’última reunió, el 18 de maig a Madrid, amb el Secretari d’Estat, Planificació i Habitatge, Manuel Niño.

El document inclou la proposta de calendari de finançament del 2017 al 2021 amb la revisió i actualització dels projectes executius durant el 2016.

El consistori ha indicat que l’informe que ha presentat en l’àmbit del finançament estava fet a partir de l’acord del 2007 –signat per l’administració local, la Generalitat i el Govern–, que marcava que el 100% l’assumís Foment i, en el cas que no pogués ser així, l’aportació de l’Executiu català fos mitjançant la disposició addicional tercera del deute de l’Executiu espanyol amb Catalunya.

Alhora, ha criticat que no hi ha acord respecte a l’espai alliberat una vegada se soterrin les vies, en què es proposava dedicar el 50% dels recursos que Adif destinarà al projecte.

Ha lamentat que el Govern central vinculi el soterrament no només per temes de seguretat “també per aconseguir la cohesió territorial de la ciutat, i que s’elimini així el greuge històric que pateix el municipi en matèria d’infraestructures”.

Tot i això, l’Ajuntament en general ha valorat positivament el document i que hagi arribat la resposta, un fet que demostra que “hi ha una interlocució viva amb Foment i que el soterrament s’ha situat a la seva agenda política”.

Ara espera que les quatre parts implicades –els ajuntaments de Barcelona i Montcada, la Generalitat i Foment– signin el conveni abans de la formació del nou govern que sorgeixi de les eleccions generals del pròxim 26 de juny; per aquesta raó el municipi vallesà ha demanat reunions amb tots els organismes.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb