L’agència de qualificació Fitch ha elaborat un informe, a través de BMI Research, sobre valoració de riscos a Espanya on inclou el referèndum català entre els temes destacats del 2017. El document, publicat amb data de l’1 d’abril, destaca que és planificat pel setembre del 2017 un referèndum sobre la independència de Catalunya tot i que, segons afegeix, el govern espanyol refusarà reconèixer la seva validesa independentment del resultat final. Fitch també avisa que el govern en minoria d’Espanya dirigit pel president Mariano Rajoy s’enfrontarà a un parlament fragmentat i que això dificultarà el procés legislatiu de la cambra.

No obstant, l’agència afegeix que hi ha poca voluntat política de forçar unes eleccions anticipades i el govern es mantindrà fins al 2018 com a molt aviat. L’informe assenyala que aquest entorn polític inestable limitarà que puguin progressar les reformes estructurals els propers anys i provocarà un alentiment en la productivitat i la inversió empresarial. Això repercutirà, segons diu el document, en el creixement econòmic i la consolidació fiscal que pot acabar en noves retallades i augments d’impostos. L’agència conclou que l’activitat econòmica espanyola es veurà afectada negativament pels elevats riscos polítics i financers relacionats amb l’eurozona i el Brexit.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]