El Festival Grec presenta set espectacles adreçats al públic familiar per aquest juliol

  • La programació arrenca amb la trilogia "Olympus Kids" i acaba amb música de la mà de tres certàmens

VilaWeb
ACN
23.06.2022 - 18:33
Actualització: 23.06.2022 - 19:48

El Festival Grec ha presentat avui set espectacles que s’oferiran a la programació d’enguany. És la trilogia “Olympus Kids”, per a nens entre sis anys i dotze anys, amb les propostes “Amazones”, “Prometeu” i “Demèter”; l’espectacle entre el teatre i la dansa de ‘Imperfect’, de Sol Picó i la companyia La Baldufa; la immersió en l’aigua que proposa “Bajau”; els singulars titelles de “La gata que volia canviar la història” i les propostes de tres festivals de música per a públic infantil del ‘Grec en família’.

Olympus Kids”

És una trilogia formada per tres peces independents –”Prometeu”, “Amazones” i “Demèter”– que ofereix als infants una visió crítica dels mites grecs. L’espectacle és pensat perquè els nens se sentin espectadors autònoms, per la qual cosa no s’accepta l’entrada d’adults a l’espai, més enllà del grup i el personal de sala. A les funcions es reflexiona sobre les normes, la bretxa de gènere i el consum massiu dels humans i els límits de la naturalesa. Es  podrà veure el 2 i 3 de juliol a la Fundació Miró.

“Imperfect”

Amb co-producció del Grec, la Mostra d’Igualada, Festi’Mômes i laSala – Centre de Creació d’Arts per a les Famílies, aquesta és una història sobre la superació dels propis límits, el descobriment de la bellesa no convencional i la recerca d’il·lusions, en què el fet de no saber ballar es converteix en una fortalesa.

En aquest cas, la Baldufa i Sol Picó s’han unit en un context d’incertesa per presentar “tres cossos sense experiència en dansa, imperfectes i amb mobilitat limitada però que decideixen reinventar-se, jugar com nens i experimentar amb un llenguatge completament nou i desconegut per a ells”. Es podrà veure el 6 i 7 de juliol al Sant Andreu Teatre (SAT).

“Bajau”

Amb un espectacle familiar visual sense text dirigit per Sergi Ots, la companyia Ponten Pie qüestiona l’origen de l’espècie humana i crea una fantasia aquàtica. En concret, la producció es demana per què, si els éssers humans creixen envoltats d’una membrana plena d’aigua, quan neixen no viuen en l’aigua. A partir d’aquí, la companyia deixa volar la imaginació per crear un entorn màgic. Es podrà veure el 9 i 10 de juliol al Mercat de les Flors.

L’espectacle es desenvolupa a través de l’imaginari d’uns germans que desitgen ser una cosa que no són, de com aquest desig es converteix en una cosa tangible. Segons que han indicat, l’espectacle intentarà submergir el públic, assegut de forma pròxima a l’escenografia, en una experiència sensorial única.

“La gata que volia canviar la història”

La companyia Thomas Noone Dance proposa per al Grec una faula hindú com a reflexió sobre la lleialtat i la confiança. En concret, el treball tracta la història de quatre animals –una gata, un mussol, un llangardaix i un ratolí– que viuen en un arbre banià, un arbre amb gran simbolisme a l’Índia.

El llenguatge de la dansa, els titelles i les arts visuals permeten de narrar una història de convivència entre uns animals que viuen amb una mica de por per l’animal que tenen per sobre seu A l’arbre. Tot canvia quan la gata cau en un parany d’un caçador i el ratolí la salva amb la promesa que no el matarà mai. Després d’aquest fet, la gata prova de fer-se amiga del ratolí, una relació perillosa que no acabarà d’arribar en un estat de confiança plena. Es podrà veure el 13 i 14 de juliol al SAT.

“Grec en família”

Els festivals Petits Camaleons, elPetit, Flic i la promotora No Sonores s’han unit per presentar un any més “Grec en família”. És una tarda amb activitats, música i programació per a infants. Per una banda, s’oferiran els concerts de Quimi Portet, que convertirà el rock’n’roll en missatges intel·ligents i ironia feta literatura, i Joan Miquel Oliver, el músic que portarà el pop amb un toc “naïf” que encaixa amb el públic familiar.

A banda dels concerts, hi haurà propostes lúdiques pensades per a infants de més de tres anys. La programació comptarà amb música, tallers i animació per a introduir els infants al món de les arts vives. En concret, les activitats més destacades seran un espai de muntar titelles, de narració de contes a cau d’orella, de pàgines que sonen amb música, d’històries intergeneracionals i de foment de la curiositat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any