Ferran Adrià diu que la majoria de restaurants pleguen abans de cinc anys per mala gestió empresarial

  • “Que un local sigui ple no vol dir que sigui rendible”, ha dit el cuiner en una conferència a Girona

VilaWeb
ACN
25.04.2023 - 11:24
Actualització: 25.04.2023 - 12:41

El cuiner Ferran Adrià ha dit que la majoria dels establiments d’hoteleria de l’estat espanyol plega abans de cinc anys de vida per la mala gestió empresarial. Adrià ho ha explicat en la inauguració d’un curs intensiu sobre gestió d’hoteleria. El cuiner ha remarcat la importància de calcular bé els marges de benefici que pot tenir un bar o un restaurant i la importància de fixar els preus en funció dels costos.

“Que un local estigui ple no vol dir que sigui rendible”, ha remarcat Adrià. A més, el cuiner ha posat de manifest la importància de tenir un bon equip de sala, ja que és un dels principals elements en què es fixen els clients.

Ferran Adrià està a punt d’inaugurar un nou projecte personal. Després de dotze anys d’haver servit l’últim àpat, elBulli va tornarà a obrir portes el 15 de juny convertit en un museu. Els fogons del considerat durant anys millor restaurant del món no es tornaran a encendre, però sí que s’hi podrà visitar la cuina com a part de l’itinerari per les instal·lacions del cèlebre establiment, i zones emblemàtiques com el menjador o la terrassa. ElBulli1846 neix per mantenir i reivindicar el llegat d’un restaurant que va canviar el paradigma de la gastronomia. Estarà obert tres mesos, fins al 16 de setembre, i la resta de l’any continuarà funcionant com a centre d’investigació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any