La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha comunicat oficialment al rei espanyol Felipe VI la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. Però ho ha hagut de fer per escrit, a petició de la casa reial. La cambra catalana explica que la comunicació s’ha fet per mitjà de correu electrònic aquest migdia, tal com ha demanat la Zarzuela.

Ahir el parlament va sol·licitar audiència –’pels conductes habituals’– perquè Forcadell comuniqués avui la investidura presencialment al rei Felipe VI. Tanmateix, la secretaria general de la casa reial espanyola ha enviat un escrit al parlament en què demanava que ‘la comunicació oficial de la presidenta del parlament es realitzi per escrit, a través del cap de la casa reial, per tal de complir els tràmits establerts en la constitució i l’estatut’.

Forcadell ha fet un piulet explicant que han comunicat l’elecció per escrit:

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.