Felip VI s’ha referit al procés sobiranista durant el seu discurs de la cerimònia de lliurament dels Premis Princesa d’Astúries, al Teatre Campoamor d’Oviedo, per demanar ‘que ningú construeixi murs amb els sentiments’.

El rei espanyol ha continuat el seu atac contra l’independentisme amb les següents paraules: ‘Les divisions mai fan gran un poble; només l’empobreixen i l’aïllen’, i ha afegit que cal ‘seguir construint Espanya, convençuts i molt conscients que una nació europea, amb arrels mil·lenàries i vocació universal com la nostra, seguirà unida en el seu camí cap a un futur de més concòrdia i progrés, amb la dignitat, el respecte i l’orgull que mereix la seva història i la seva memòria’.

També ha assenyalat que ‘quan s’aixequen murs emocionals -o es promouen divisions- una cosa molt profunda es trenca en nosaltres mateixos, en el nostre mateix ser, en els nostres cors’. Unes paraules dirigides al procés català que ha rematat per dir que s’han d’evitar ‘les fractures socials que tan mal fan a les consciències de les persones, als afectes, a l’amistat i a les famílies, a les relacions entre els ciutadans’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]