BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)

La Federació d’Entitats d’Atenció i Educació en la Infància i l’Adolescència (Fedaia) ha tornat a reclamar aquest divendres una prestació universal que cobreixi el 50% de la criança dels fills per fer front al 25% de pobresa infantil a Catalunya, ha informat en un comunicat.

Fedaia ha tornat a posar aquesta proposta sobre la taula després de l'”estancament” en relació amb la pobresa en la infància, ja que segueix invisible a ulls dels representants polítics, malgrat que la Generalitat es va comprometre a estudiar la prestació l’any passat.

Més d’un centenar de nens han participat aquest divendres en la inauguració institucional del 20 Fòrum Fedaia, que aquest any busca ser “un viatge” per les últimes dècades d’atenció a la infància i a l’adolescència, en els quals s’ha avançat molt.

Tot i això, un dels desafiaments “més urgents” són desplegar la Llei d’Infància i augmentar de manera significativa la inversió en aquest col·lectiu amb la posada en marxa d’aquesta prestació universal per a la criança dels fills (Peuc).

Per a Fedaia, aquesta prestació ha de ser un ingrés “directe, universal i finançat amb impost que compacti les diferents ajudes i prestacions”.

Segons ha afirmat el vicepresident de Fedaia, Jaume Clupés, el desafiament està a aconseguir que es despleguin els recursos que preveu la Llei d’Infància, que es va aprovar fa aproximadament sis anys però només s’han desplegat mesures sense pressupost, ha lamentat.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb