baños reguant sancio vox

Els ex-diputats de la CUP Eulàlia Reguant i Antonio Baños han estat citats a declarar al jutjat d’Instrucció 10 de Madrid el 25 de febrer. Són encausats per delictes de desobediència per haver-se negat a respondre a l’acusació popular de Vox durant el judici contra el dret d’autodeterminació al Tribunal Suprem.

Reguant i Baños hi havien estat citats com a testimonis. En el moment de respondre a les preguntes de l’advocat de Vox, acusació popular de la causa, tots dos ex-diputats s’hi van negar i van al·legar objecció de consciència perquè consideraven Vox una formació obertament ‘masclista i xenòfoba’ i que no es podia ‘normalitzar la presència de l’extrema dreta en un judici discutible i de caràcter polític’.

Arran de la negativa de testificar, Manuel Marchena, president del tribunal, els va imposar una multa de 2.500€ a cadascú, la qual va ser sufragada amb les aportacions ciutadanes a la Caixa de Solidaritat.

Vegeu les seves declaracions al Suprem:

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb