Un estudi investigarà els efectes de la covid persistent en sis-cents pacients durant un any

  • L'objectiu dels investigadors és assolir que l'estudi tingui una mostra de 2.000 pacients amb covid-19 persistent

VilaWeb

ACN

25.01.2021 - 11:05
Actualització: 25.01.2021 - 14:07

L’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol farà un estudi durant un any sobre els efectes de la covid persistent en 600 pacients. Es tracta d’una recerca pionera que sorgeix de la demanda del Col·lectiu d’Afectades i Afectats per símptomes persistents de la covid-19 a Catalunya. Més de 600 persones ja s’hi han inscrit i l’objectiu és arribar a les 2.000 o més.

Amb l’enquesta es pretén seguir l’evolució dels símptomes en quatre moments diferents: entrada a l’estudi, i tres, sis i dotze mesos després. L’objectiu és descriure les característiques sociodemogràfiques, els símptomes, la seva evolució en el temps i l’afectació en la qualitat de vida de les persones afectades al llarg d’un any.

L’enquesta estarà disponible fins al 31 de març del 2021. Aquest estudi es realitza conjuntament amb el Col·lectiu d’Afectades i Afectats per símptomes persistents de la covid, professionals de l’IDIAPJGol, de l’ICS i del Departament de Salut.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem