Els nostres volcans - Monografies Mètode

La revista Mètode presenta Estimats volcans. El vulcanisme, del Pacífic a la Garrotxa, un nou títol de la col·lecció  «Monografies Mètode» i de la qual avancem un fragment als lectors de Vilaweb ací. El llibre, que ha estat a càrrec dels experts Arnau Folch i Duran, Joan Martí i Molist i Llorenç Planagumà i Guàrdia, explica l’origen dels volcans i els seus efectes en la configuració dels ecosistemes del nostre planeta d’una manera exhaustiva i alhora divulgativa.

En el primer capítol s’analitzen aspectes generals del vulcanisme, com la formació de magmes, les seues propietats físiques, els tipus d’activitat volcànica o els productes geològics de les erupcions. El segon capítol se centra en els riscos dels efectes volcànics: els tipus d’impacte sobre territori i població, així com els mètodes existents d’avaluació i prevenció dels riscos. Per a finalitzar, el tercer capítol de l’obra se centra en la comarca catalana de la Garrotxa, un paratge d’alt valor ecològic erigit com una de les regions volcàniques més representatives de l’Europa continental.

La monografia també ha comptat amb la col·laboració de Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, mitjançant imatges cedides pel seu Centre de Documentació i un text de reflexió sobre el futur del parc a càrrec del seu director Francesc Xavier Puig.

Les monografies de Mètode

Aquesta és la monografia número 9 que publica Mètode. Aquesta col·lecció de llibres constitueix una magnífica manera d’acostar-se a la ciència des d’una nova perspectiva. Amb un caràcter divulgatiu i una edició acurada, els diferents títols de la col·lecció ens permeten aprofundir en el coneixement de diversos temes i personatges relacionats amb la ciència. Les monografies que s’han editat fins ara són: Albert Einstien: El seu segle i la seua ciència, Els nostres naturalistes, Charles Darwin: Autobiografia, Bestiari, Oxigen, Herbari: Viure amb les plantes, Científics lletraferits i El Jardí Animat.

QUÈ ÉS MÈTODE?

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.