Els nostres volcans - Monografies Mètode

La revista Mètode presenta Estimats volcans. El vulcanisme, del Pacífic a la Garrotxa, un nou títol de la col·lecció  «Monografies Mètode» i de la qual avancem un fragment als lectors de Vilaweb ací. El llibre, que ha estat a càrrec dels experts Arnau Folch i Duran, Joan Martí i Molist i Llorenç Planagumà i Guàrdia, explica l’origen dels volcans i els seus efectes en la configuració dels ecosistemes del nostre planeta d’una manera exhaustiva i alhora divulgativa.

En el primer capítol s’analitzen aspectes generals del vulcanisme, com la formació de magmes, les seues propietats físiques, els tipus d’activitat volcànica o els productes geològics de les erupcions. El segon capítol se centra en els riscos dels efectes volcànics: els tipus d’impacte sobre territori i població, així com els mètodes existents d’avaluació i prevenció dels riscos. Per a finalitzar, el tercer capítol de l’obra se centra en la comarca catalana de la Garrotxa, un paratge d’alt valor ecològic erigit com una de les regions volcàniques més representatives de l’Europa continental.

La monografia també ha comptat amb la col·laboració de Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, mitjançant imatges cedides pel seu Centre de Documentació i un text de reflexió sobre el futur del parc a càrrec del seu director Francesc Xavier Puig.

Les monografies de Mètode

Aquesta és la monografia número 9 que publica Mètode. Aquesta col·lecció de llibres constitueix una magnífica manera d’acostar-se a la ciència des d’una nova perspectiva. Amb un caràcter divulgatiu i una edició acurada, els diferents títols de la col·lecció ens permeten aprofundir en el coneixement de diversos temes i personatges relacionats amb la ciència. Les monografies que s’han editat fins ara són: Albert Einstien: El seu segle i la seua ciència, Els nostres naturalistes, Charles Darwin: Autobiografia, Bestiari, Oxigen, Herbari: Viure amb les plantes, Científics lletraferits i El Jardí Animat.

QUÈ ÉS MÈTODE?

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb