L’Audiència nacional espanyola ha imputat les ex-presidentes de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre i Cristina Cifuentes dins la trama de la Púnica, pel finançament irregular del PP madrileny. És una decisió del jutge Manuel Garcia Castellón, que porta el cas.

Els delictes pels quals se les investigarà són tràfic d’influències, prevaricació, falsedat de comptes i un delicte electoral. Cifuentes declararà l’1 d’octubre, mentre que Aguirre ho farè el dia 18. Amb elles, el jutge ha imputat altres càrrecs dels governs madrilenys del PP per petició de la fiscalia.

El que es tracta d’esbrinar en aquest cas és si el PP madrileny es va finançar de manera il·legal amb donacions de l’empresa de telecomunicacions Indra. I fins a quin punt les dues ex-presidentes n’eren responsables.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb