Escudella i carn d’olla, pas a pas

  • Un plat típic de Nadal, senzill, honest i molt gustós

VilaWeb
25.12.2015 - 02:00

Ingredients (per a 12 persones):

3/4 de pollastre
1/4 de gallina
1 os de vedella
200g de conill de vedella
1 botifarra blanca cuita
1 botifarra negra
200 g de cansalada viada
1/2 peu de porc
1 tros d’orella
1 os de pernil
1 os d’espinada
1 manat d’herbes
patates
cigrons
col
600 g de galets grans

Per fer 2 o 3 pilotes:

200 g de carn picada de vedella
200 g de carn picada de porc
2 ous
pa ratllat
farina
all
julivert

Elaboració:

En una olla hi posem deu litres d’aigua freda i hi afegim tots els ingredients menys les pilotes, les botifarres, les patates i la col.  Els cigrons els haurem remullat abans. Ho posarem a bullir a foc una mica viu, entre dues i tres hores.

Mentrestant, fem les pilotes: Barregem les dues carns picades i hi afegim els dos ous sense batre. Ho treballem bé, hi afegim el pa ratllat i l’all i julivert trinxat. Donem forma a les pilotes, les enfarinem i les afegim al brou (passades entre dues i tres hores). També hi afegim les patates i la col. Ho fem bullir tot uns vint minuts més. Hi afegim la botifarra blanca i quan faltin tres minuts la negra.

Un cop fet, colem el brou i en reservem una part amb totes les carns i les verdures perquè no es refredin. Tornem el brou colat al foc i quan bulli hi tirem els galets. Els deixem bullir a poc a poc uns deu minuts.

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Escudella.

VilaWeb fa trenta anys. Ens feu un regal?

Cada dia oferim el diari amb accés obert, perquè volem una societat ben informada i lliure.

Ajudeu-nos a celebrar-ho fent una donació única i sense cap més compromís.

(Pagament amb targeta o Bizum)

Recomanem

Fer-me'n subscriptor