07.06.2025 - 15:19
|
Actualització: 07.06.2025 - 21:30
Escola Valenciana ha elegit el nou equip directiu per al període 2025-2028, encapçalat per Rosanna Martínez. L’assemblea extraordinària s’ha fet al Museu Joan Fuster de Sueca (Ribera Baixa) i ha servit per a validar l’única candidatura presentada, que ha rebut el suport majoritari dels membres de l’entitat.
Rosanna Martínez encapçala el nou cicle d'Escola Valenciana amb l'objectiu de "subvertir la injustícia lingüística"
El resum de la jornada i algunes de les imatges les pots trobar al següent enllaç: https://t.co/5zBFassbb4 pic.twitter.com/qqRb1oXMhm
— Escola Valenciana (@escolatv) June 7, 2025
Martínez, mestra de Biar (Alt Vinalopó) i vinculada a la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel valencià, ha reivindicat Escola Valenciana com un dels referents més visibles en l’explosió de dignitat col·lectiva al País Valencià i ha dit que assumir la presidència era el desafiament més important de la seva vida. Ha insistit que calia plantar cara a l’actual situació d’emergència lingüística i ha defensat la necessitat de fer créixer l’ús social del català i reforçar la pressió institucional per garantir-ne la protecció.
La jornada ha començat a les deu del matí amb la constitució de la mesa electoral i ha inclòs la lectura del balanç de l’equip sortint, encapçalat per Alexandra Usó. Durant l’acte de cloenda, s’hi han expressat agraïments a la tasca feta aquests darrers anys i s’ha destacat especialment el paper de les coordinadores comarcals, definides com el cor d’Escola Valenciana.
A l’acte també hi han assistit representants d’entitats socials, sindicats i institucions com ara el Consell Valencià de Cultura, a més del batlle de Sueca, Julián Sáez, que ha fet un discurs.
El nou equip de direcció inclou Marisol Pinilla i Guillermina Delgado com a vice-presidentes; Toni Vizcarro-Boix, com a tresorer; Esteve Juan, com a secretari; Esther Casaban, com a vice-secretària; i Josep Moreno i Elisabet García, com a vocals.
El programa amb què s’han presentat opta per una entitat més cohesionada i amb més base social, capaç de combatre les ideologies que releguen el català i d’encapçalar la defensa de la llengua com a vehicle d’aprenentatge en l’àmbit educatiu.