La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat que el seu partit es planteja presentar finalment una esmena la totalitat al pressupost del govern espanyol. ‘En un percentatge molt alt s’acabarà presentant’, ha assegurat en roda de premsa a la seu dels republicans. La decisió final es concretarà els dies vinents, però ERC està ‘molt en la línia’ del que ja han demanat també les seves joventuts, Jovent Republicà: que no se’n permeti la tramitació. Els republicans, que lamenten que no hi hagi hagut ‘moviments’ de Pedro Sánchez en clau d’autodeterminació i fi de la repressió, reiteren que, per a ells, el debat de fons no és de partides sinó de ‘drets, democràcia i llibertats’.

Els republicans denuncien de nou, doncs, que no hi ha hagut cap canvi polític des del govern de Pedro Sánchez, sinó que es manté una ‘situació d’excepcionalitat’ a Catalunya. ‘Diem “sí” als drets, llibertats i la democràcia, i això va vinculat a un “no” als pressupostos que no serveixen per acabar amb una vulneració’ d’aquests drets, ha afegit la portaveu d’Esquerra. I per això Vilalta, insisteix a reclamar a Sánchez una ‘resposta política i la fi de la repressió’ com a ‘canvi radical’ de les seves propostes per obrir-se a un “sí” als números que Hisenda ha presentat aquest dilluns al congrés espanyol.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb