La portaveu d’ERC al parlament, Anna Caula, confia que la reunió de la comissió bilateral entre la Generalitat i el govern espanyol serveixi per a ‘parlar i escoltar’ sobre qualsevol qüestió. Ho ha dit després d’haver assistit a la reunió de preparació de la Bilateral a la qual han acudit representants dels grups parlamentaris i el conseller d’Acció Exterior, Ernest Maragall.

Ha destacat que la comissió bilateral és ‘el primer pas d’obertura per a observar que damunt la taula hi ha diàleg per a parlar de tot i no solament com un concepte obert’, perquè defensen que és parlar i escoltar l’altra part.

Caula ha negat que els partits independentistes i el govern siguin escèptics sobre com pot anar la reunió, perquè espera que l’estat espanyol sigui ‘capaç de seure en una taula’ per a parlar sobre qualsevol qüestió i cercar una solució per a Catalunya.

Sobre els punts inclosos a l’ordre del dia per a abordar el dret d’autodeterminació i la situació dels presos polítics, ha assenyalat que són ‘les problemàtiques més importants en aquests moments’ i que el govern espanyol hauria d’estar obert a tractar-les.

‘Considerem que el PSOE ha posat damunt de la taula que és el moment de parlar de tot. És important poder sortir d’aquesta reunió entenent que hi ha hagut aquesta voluntat d’escoltar i d’avançar cap a una solució’, ha assegurat.

La diputada republicana ha valorat positivament la reunió preparatòria amb la resta de grups i ha afirmat que Maragall n’ha escoltat les demandes i opinions sobre la comissió bilateral, fet que troba que hauria de ser habitual.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb