manifestacio open arms

Les ONG Salvament Marítim Humanitari (SMH) i Open Arms lliuraran demà 139.000 signatures al congrés espanyol per alliberar els vaixells de salvament Aita Mari i Open Arms, de manera que puguin prestar ajuda a la Mediterrània central, on –expliquen– es viu ‘un drama humanitari sense resposta per part de la Unió Europea’.

En un comunicat, SMH ha explicat que l’objectiu d’aquesta iniciativa és fer visible la demanda que aquests ciutadans fan al govern d’Espanya perquè rectifiqui la seva política migratòria.

L’organització ha dit: ‘Les mesures preses per l’executiu espanyol causen més dolor en les persones que emigren i només serveixen per insuflar oxigen a l’extrema dreta.’

Per SMH el govern espanyol, blocant els vaixells Open Arms i Aita Mari, pretén que no hi hagi testimonis que denunciïn ‘la col·laboració d’Espanya i la Unió Europea a armar i formar una de les faccions en el conflicte a Líbia’.

Finalment, SMH ha dit que migrar és un dret: ‘Els murs, les muntanyes o els mars no detindran l’ànsia de vida de l’ésser humà.’

El govern ofereix els ports catalans per a acollir vaixells humanitaris

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb