La policia de París ha llançat gasos lacrimògens per dispersar els manifestants que s’han congregat al nord-oest de la ciutat per a commemorar el primer aniversari del moviment de protesta de les Armilles Grogues en una actuació que s’ha saldat, de moment, amb trenta-tres detinguts.

Les protestes van esclatar a mitjans de novembre del 2018, primer per l’augment dels preus del combustible i l’elevat cost de vida, però aviat es van convertir en un moviment més ampli contra el president, Emmanuel Macron, i el seu impuls per les reformes econòmiques.

Les protestes han perdut força en els últims mesos i han passat de desenes de milers de participants a només uns pocs milers, però els seus líders han cridat a una altra mobilització avui amb motiu de l’aniversari. En el seu apogeu, a finals de l’any passat, el moviment va créixer fins a arribar a 300.000 persones arreu del país.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb