La policia de París ha llançat gasos lacrimògens per dispersar els manifestants que s’han congregat al nord-oest de la ciutat per a commemorar el primer aniversari del moviment de protesta de les Armilles Grogues en una actuació que s’ha saldat, de moment, amb trenta-tres detinguts.

Les protestes van esclatar a mitjans de novembre del 2018, primer per l’augment dels preus del combustible i l’elevat cost de vida, però aviat es van convertir en un moviment més ampli contra el president, Emmanuel Macron, i el seu impuls per les reformes econòmiques.

Les protestes han perdut força en els últims mesos i han passat de desenes de milers de participants a només uns pocs milers, però els seus líders han cridat a una altra mobilització avui amb motiu de l’aniversari. En el seu apogeu, a finals de l’any passat, el moviment va créixer fins a arribar a 300.000 persones arreu del país.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.