La policia espanyola ha deixat en llibertat la militant de l’organització de l’esquerra independentista Endavant-OSAN, detinguda de matinada a Vila-reial. Segons que diuen, la detenció està relacionada amb la protesta amb pintura Holi contra la marxa ultra per la convocatòria del sindicat policíac Jusapol, el setembre de 2018.

Fonts d’Endavant han explicat a VilaWeb que la detenció s’ha fet sense que l’haguessin arribat a citar mai per a declarar davant del jutge. L’acusen dels delictes de desordes públics i atemptat contra l’autoritat en grau de temptativa. Arran de la detenció, Endavant ha convocat una concentració davant dels jutjats de Vila-reial.

La militant d’Endavant ha estat detinguda de matinada a un dels allotjaments on hi ha els membres de l’organització, que celebren a Vila-reial la seva desena Assemblea nacional.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb