Els responsables de la política lingüística de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, Ester Franquesa, Rubén Trenzano i Marta Fuxà, es reuniran per primera vegada el cap de setmana vinent en un acte públic al campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València. La reunió servirà per a parlar de l’homologació dels títols de coneixements de llengua catalana als territoris de parla catalana i clourà la XXII Jornada de Sociolingüística.

A més, el conseller d’Educació valencià, Vicent Marzà, farà una conferència, titulada ‘Reptes socials i polítics de la normalització lingüística al País Valencià’. També hi intervindrà Ferran Puchades, secretari valencià de Justícia i Administració Pública, que parlarà sobre la nova llei de la funció pública i la competència lingüística al País Valencià. Finalment, Vicent Brotons, professor de la Universitat d’Alacant, analitzarà el nou decret de plurilingüisme. La Jornada de Sociolingüística s’afegeix a la celebració del centenari del naixement del poeta alcoià Joan Valls, un dels millors poetes valencians del segle XX, amb una lectura dramatitzada dels seus poemes i una ruta guiada pels racons d’Alcoi que van ser clau en la seva vida i obra.

La XXII Jornada de Sociolingüística és organitzada per la Universitat Politècnica de València, la delegació del IEC a Alacant, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Ajuntament d’Alcoi, la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià i el Centre Ovidi Montllor. Les inscripcions són obertes fins dimecres i se’n pot consultar el programa ací.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb