Els refugiats i la identitat sexual protagonitzen el DocsBarcelona

  • 8 dels 30 títols de la programació oficial són de producció catalana

VilaWeb
Redacció
27.05.2016 - 02:00

El DocsBarcelona 2016 centra l’atenció en els refugiats i de passada tracta la identitat sexual, la transformació social i els mons íntims. El certamen de cinema documental presenta 46 pel·lícules de 28 països a l’Aribau Club i el CCCB fins diumenge. Dels trenta títols que conformen la programació de Secció Oficial, Latitud DocsBarcelona i Sessions especials, vuit són de producció catalana.

Els refugiats protagonitzen directament els documentals ‘A Syrian Love Story‘, ‘The Longest Run‘, ‘Bakur‘ i ‘Kandahar Journals‘ però són presents a tot el festival. Metges Sense Fronteres presenta l’exposició itinerant Seguir con vida’al Pati de les Dones del CCCB, a través de vídeos situa l’espectador al bell mig de la costa grega damunt d’una llanxa o al camp de refugiats de Malakal al Sudan del Sud.

El DocsBarcelona també aborda l’homofòbia, la transsexualitat i la pedofília. El documental ‘Call me Marianna’ presenta la nova vida que comença la protagonista després de 40 anys dins del cos d’un home. I ‘Daniel’s World‘, fa el retrat d’un estudiant de 25 anys, el primer membre de la comunitat txeca de pedòfils que parla de la seva malaltia i que, tot i no haver abusat mai de cap menor, planteja sotmetre’s a una castració química.

‘Mirades inquietes’ és el títol de la programació del DocsBarcelona d’aquest any i les propostes de producció catalana que encara es poden veure són tres. ‘Freightened‘, sobre el negoci del transport de productes amb contenidors al mar, ‘Campo a través’, que parla del preu de l’excel·lència sota la direcció de Pep Gatell, i ‘Sexe, maraques i chihuahues‘,  que narra la vida de Xavier Cugat, l’únic català amb dues estrelles al Passeig de la Fama de Hollywood Boulevard.

El certamen consolida Barcelona com a punt de referència internacional per al món documental i defineix la industria documental catalana com a capdavantera.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any