Els mossos d’esquadra han detingut avui al matí, passades les onze, a l’Ajuntament de Vic Joan Coma, regidor de la CUP de Vic, per ordre de l’Audiència espanyola, que l’investiga per sedició. Ell mateix ho ha piulat a Twitter: ‘L’estat espanyol em deté.  Aprofitem tot allò que ens uneix per plantar-li cara col·lectivament. Una abraçada a tots, de tot cor. Amor etern.’ Avui al vespre el portaran a Madrid perquè declari, demà al matí, a l’Audiència espanyola. Coma es va negar a declarar-hi per les seves manifestacions de suport a la declaració independentista del 9 de novembre.

L’Audiència espanyola va rebre a mitjan desembre el tercer informe que el fiscal havia sol·licitat a la Guàrdia Civil, la policia espanyola i els Mossos d’Esquadra sobre la conferència de premsa que va fer Coma el dia que havia estat citat a declarar, després d’haver decidit que no hi aniria.

Segons Coma, que va tenir accés als dos primers informes, era informació aplegada a internet, perquè conté les declaracions de la conferència de premsa, a més de piulets de Twitter i publicacions a l’abast de tothom. Els informes no contenen informació que no sigui pública.

Un cop rebuts aquests informes, el jutge havia de decidir quin seria el pròxim pas. Podia arxivar-lo, podia utilitzar aquesta informació com a declaració de Coma, podia cursar una segona citació o, com ha passat, podia enviar la policia a detenir Coma per obligar-lo a comparèixer davant el tribunal.

El procés judicial contra Joan Coma es basa en les manifestacions que va fer el dia 9 de desembre en un ple municipal en què es va debatre i aprovar una moció de suport a la resolució rupturista del Parlament de Catalunya.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb