Els fets no importen: faran qualsevol cosa per mirar de ficar Boye a la presó

  • En el cas de Boye, com en tants altres casos que són una fabricació amb finalitats polítiques, els fets no importen per al tribunal: únicament volen apartar-lo de la circulació

Vicent Partal
29.11.2022 - 21:40
Actualització: 29.11.2022 - 23:43
VilaWeb

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El senyor Antoine Quentin Fouquier de Tinville va ser un polític picard, mort el 1795, que va servir com a fiscal en el tribunal revolucionari de la Convenció Nacional francesa. Un tribunal aquest que acabaria essent la peça bàsica de la contrarevolució robespierrista i la instauració de la dictadura. Tot i que ell mateix va ser assassinat per les noves autoritats quan ja l’havien fet servir.

Fouquier de Tinville ha passat a la història, sobretot, per un comentari que feia en els moments àlgids, d’una manera massa imprudent: “Doneu-me una frase, tant se val de qui, que jo ja m’encarregaré d’empresonar-lo.” No és estrany, doncs, que el seu nom haja quedat vinculat a les pitjors pràctiques de la justícia, a la imatge del funcionari, i del polític, violentament inquisitorial, arbitrari, sense matisos ni moral, que no respecta ni els drets de l’acusat.

Identificar el mal que aquesta manera de comportar-se representa va ser precisament la raó de la seua, diguem-ne, resurrecció mediàtica, als anys vuitanta del segle passat. Raymond Aron, sempre elegant i culte, el va treure a passejar arran d’una polèmica monumental amb Bernard-Henry Levi. Aron els va identificar com a ànimes bessones, i va recordar als lectors que l’experiència demostra que “la democràcia també pot esdevenir inquisitorial i totalitària”. Si no vigiles.

I és seguint l’herència de Fouquier de Tinville que ara els tribunals espanyols han decidit que provaran de tancar a la presó l’advocat Gonzalo Boye. Tant se val per què. En aquest context, ahir vam saber que la fiscalia li demana nou anys i mig de presó intentant involucrar-lo en un afer de narcotràfic clarament fabricat amb intencionalitat política. I que tan sols cerca de posar-lo fora de circulació, inhabilitant-lo com a advocat i tancant-lo entre reixes.

En el cas de Boye, com en tants altres casos que són una fabricació amb finalitats polítiques, els fets no importen per al tribunal: “Doneu-me una frase, tant se val de qui, que jo ja m’encarregaré d’empresonar-lo.” Tal és la degradació del sistema judicial i democràtic, d’aquest sistema, que, com bé pronosticava Aron, té fàcilment la tendència a esdevenir un corró inquisitorial i totalitari.

Per això mateix, la solidaritat amb Gonzalo Boye és un imperatiu col·lectiu que hem d’assumir i portar a la pràctica sense fissures. Això implica, ja d’entrada, no caure en els paranys que l’escenografia parada pels tribunals espanyols pretén d’inferir. Que ningú no s’enganye: això no tracta de tràfic de drogues ni d’emblanquiments econòmics. Això tracta de l’acumulació de derrotes que Gonzalo Boye ha infligit a Espanya defensant els exiliats catalans i de manera molt particular el president Puigdemont. I de la desesperació arran de l’èxit de la seua estratègia. I de la por de fins on pot arribar la derrota de l’estat espanyol i quines conseqüències tindrà. Pur Antoine Quentin Fouquier de Tinville. Només que, aquesta vegada, a Madrid en comptes de París. I, per sort, això sí, sense guillotina.

 

VilaWeb necessita el vostre suport. Us demanem que us en feu subscriptors perquè és gràcies als més de 23.000 subscriptors que ens paguen seixanta euros l’any que nosaltres podem continuar creixent i oferint-vos tot això que aportem cada dia, en obert i per a tothom.

 

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Monika Diethelm-Knoepfel
Monika Diethelm-Knoepfel
29.11.2022  ·  22:06

En Josep Rull va dir que, si Espanya no fes part de l’UE, el fiscal demanaria la pena de mort pels acusats davant del TS.

Josep Ramon Gil
Josep Ramon Gil
29.11.2022  ·  22:09

En primer lloc expreso la meva solidaritat i agraimént a Gonzalo Boye , dit aixó …. hores d’ara resta algu, català o no,que pugui atorgar a Espanya el més mínim credit democràtic ?

Josep Almar
Josep Almar
29.11.2022  ·  22:13

La impotència te un nom: injustícia. No hi ha cap altre solució que deixar de ser part de l’estat

Josep Usó
Josep Usó
29.11.2022  ·  22:16

Madrid, aquella mala còpia de París. I una por terrible a una derrota inevitable. Tota la solidaritat amb G. Boye. És podria dir, “tots som Boye”?

Marià Puig
Marià Puig
29.11.2022  ·  22:19

És la injustícia de la justícia Made in Spain. Estan desesperats que voldran morir, matant. És endèmic.

Núria Coma
Núria Coma
29.11.2022  ·  22:21

Encara haurem d’escoltar o llegir algun comentari d’aquests d’ERC del tipus ..dons si ha blanquejat que el tanquin.
És evidentísdom que se’l volen carregar i que importa un rave la frase que utilitzin.
Tot el suport incondicional i tant com si, a l’home que s’està deixant la pell per defensar la democràcia i la llibertat.
Sempre agraïts Gonzalo Boye

Matilde Font
Matilde Font
29.11.2022  ·  22:22

Tot el suport per Gonzalo Boye. Sense fissures.

Carme Garcia
Carme Garcia
29.11.2022  ·  22:23

Aquest home ha fet molt més per Catalunya, que molts dels que s’omplen la boca en dir-ho i no fer-ho.
Senyor Boye tot el meu suport i agraïment.

Victor Serra
Victor Serra
29.11.2022  ·  22:25

I què podem fer per ajudar-lo ? Jo no em vull conformar només amb donar-li ànims i expressar la meva solidaritat. Alguna cosa més hauriem de fer.

Ramon Isern
Ramon Isern
29.11.2022  ·  22:30

És tal com dius. I és exactament el mateix que li passa a la Laura Borràs, per la que tot sigui dit encara no has tingut el detall de dedicar-li una editorial de suport.
O el que passa amb el Dalmases, reprovat pel parlament, cosa que no havia passat mai, ni tant sols amb els buscabregues de ciudadanos. Aquest cas amb la trista complicitat d’Erc I la Cup. I no perquè el Dalmases els hi importi un rave, sinó perquè atacant-lo a ell creuen, i és veritat, que afableixen més la Borràs. La única que planta cara a la gran traïció d’en junqueras I els seus.

Jaume Bonet
Jaume Bonet
29.11.2022  ·  22:35

youtu.be/6-1baXHL3jQ Prevaricació de l’estado contra en Boye

Albert Beltran
Albert Beltran
29.11.2022  ·  22:38

Qué podríem fer per ajudar-lo?

Ventura Mallol
Ventura Mallol
29.11.2022  ·  22:42

Tot el meu suport per en G. Boye, encara que no em puc estar de retreure,li que justifiqui la contractacio d,un gran delinquent ultradreta en el cas Laura Borras

Carles Serrano
Carles Serrano
29.11.2022  ·  22:52

Com diuen altres comentaristes, què podem i què hem de fer?. No ens podem quedar de braços creuats.

Isabel Pitarch
Isabel Pitarch
29.11.2022  ·  22:54

Completament d’accord amb Victor Serra (22:25)

Daniel Llorca
Daniel Llorca
29.11.2022  ·  23:06

Jo també opino el mateix que Víctor Serra.
Si s’ha d’aportar diners per Boye s’aporta

Pau Capdevila
Pau Capdevila
29.11.2022  ·  23:08

La hipotetica derrota d’espanya no porta automaticament a la nostra victoria. Potser el millor pel pais es que caigui Boye perque reaccionem.

Recordo que de cara al primer d’octubre n’hi havia un que deia que tenien plans de la B a la Z. Algu treballa amb els pitjors escenaris o esperem que ens caigui tot del cel?

teresa labourdette
teresa labourdette
29.11.2022  ·  23:16

Us recomano llegir l’últim llibre de Gonzalo Boye SE LLAMA CÁNCER on fa un anàlisi molt ben documentat sobre el sistema jurídic a Espanya. Amb noms i cognoms. Fets i vivències. Retrata pas a pas la persecució contra els exiliats i contra ell mateix. És clar, per això el volen a la presó.

Anna CASACUBERTA
Anna CASACUBERTA
29.11.2022  ·  23:19

Tot el meu suport i solidaritat pel que necessiti. Força Sr. Boye!

Gerber van
Gerber van
29.11.2022  ·  23:33

Tot el meu suport per Gonzale Boye, El que li fan és molt indignant a ell personalment i a tot i tothom que defensa.

Crec, i espero que ho sigui, que si posaran Boye entre reixes farem una revolta com si fos el president Puigdemont mateix. Serà un motiu legítim per manifestar indefinidament fins que siguem lliures. Ja n’hi ha prou!

Miquel Amorós
Miquel Amorós
30.11.2022  ·  00:05

Com els srs. Beltran i Serra pregunto: que podem fer per ajudar-lo ?

ANTONI NAVALES
ANTONI NAVALES
30.11.2022  ·  00:16

No començaria a ser hora de confeccionar un dossier ben complert (en això podria col·laborar WilaWeb i d’altres), i cercar gent que ens pogués presentar davant de organismes importants tipus ONU i davant dels governs de països que puguem pensar que podrien i voldrien ajudar-nos a denunciar aquesta manera d’actuar de part de la judicatura (em resisteixo a dir-li Justícia) espanyola. Evidentment no ho hauria de presentar el govern de la Generalitat sinó la societat civil agrupada en alguna entitat ja existent o de nova creació. Se que somio, però seria tant bonic…..

Joan Benavent
Joan Benavent
30.11.2022  ·  00:17

En Boye és un lluitador admirable. El seu únic recurs de defensa és la seva intel.lgència, el seu cervell. Els que el volen destruir són, ras i curt, una banda de pirates armats fins les dents. En això rau el seu avantatge, en les pistoles. L’obra que fan veure que representen aquests bandits guarda ben poca relació amb la realitat, és pura invenció, una farsa barata que només serveix per enganyar els ignorants i satisfer els mesquins. No actuen de bona fe, ni amb sentit autèntic d’allò que s’entèn per justícia, ni amb esperit racional i humanista, ni amb voluntat de progressar cap a un món millor, més tolerant i pacífic, més lliure, on hi càpiga tothom i tothom sigui respectat. Res de tot això. L’única veritat que hi ha darrere del seu teatre infame de sarsuela és el monopoli de les armes que branden per reprimir la dissidéncia. Tret d’això, la resta és una mentida, els seus jutges són una mentida, el seu parlament, la seva democràcia, la seva Constitución, les seves paraules, són mentides. Tot en ells és un deliri de grandesa imperial, de poder, d’arrogància, de supèrbia, de cinisme i de fals orgull. Si es plantessin davant el mirall, tal volta s’adonarien que en realitat arrepleguen els pitjors vicis, la mediocritat, la mesquinesa, la vilesa, el cretinisme, la intolerància, l’egoisme, l’autoritarisme, la corrupció. Qualsevol intent de diàleg amb ells està condemnat al fracàs. El setge engegat amb l’objectiu de destruir en Boye no només és un atemptat terrorista contra la seva persona sinó contra tots els que compartim amb ell un cert conjunt d’ideals. Tots som en Boye.

Carles Balbastre
Carles Balbastre
30.11.2022  ·  00:24

Els jutges espanyols poden retorçar les lleis com els convingui per condemnar un independentista. Ho vam veure amb els Jordis i ho veiem amb els 4000 altres represaliats. Considerant això, la nova llei de Sánchez i Junqueras és només una amenaça a la població els efectes pràctics de la qual serien els mateixos d’ara. Som on érem.

Josep Jallé
Josep Jallé
30.11.2022  ·  00:30

Res sorpren ja en aquests Estat del Malestar, ni la temàtica pel que se’l vol castigar, ni les dates en que apareixen les resolucions: els mateixos dies en que, per dos camins, a Europa s’estan revisant accions sobre els euro diputats i les seves immunitats.
Tot barroer i malgirbat, cosa que no saben fer d’altre manera.
Be, gracies Boyer per la feinada que porteu endavant i que cal seguir, sense perdre el pas, perquè cal que neixen litigis a cada instant … fer no és acceptar, fer és penosa lluita de l’avui pel demà … (gràcies també Lluís).
Salut!.

Ramon Perera
Ramon Perera
30.11.2022  ·  00:47

La millor manera d’ajudar Gonzalo Boye està en les mans de cadascú de nosaltres. Això significa difondre la informació de lo que està passant entre els nostres familiars, amics i coneguts. Es tracta de treballar per que l’opinió pública no es cregui les mentides propagades pels mitjans de l’estat i, en canvi, reaccioni a favor.

A més del present editorial, estan disponibles la notícia donada per VilaWeb,

https://www.vilaweb.cat/noticies/la-fiscalia-demana-nou-anys-i-mig-de-preso-a-boye-i-la-inhabilitacio-com-a-advocat/

i el treball publicat per Octuvre,

https://octuvre.cat/encobriment-dassassinat-a-laudiencia-nacional/

Jaume Riu
Jaume Riu
30.11.2022  ·  00:55

PER TERRA, MAR I AIRE
En una guerra cada bàndol tria les armes, de manera que avui Vicent Partal intencionadament publica un editorial per intentar desactivar l’estratègia del contrincant.
Joseph Pulitzer fa més de cent any ens deia que el crim només pròspera en secret, per això és tan important que es publiquin les males intencions, i la gent es cuidarà d’escombrar-les.
Ja sabem que la justícia (sic) espanyola ha anat perdent totes les batalles contra Gonzalo Boye i, naturalment, tots hem pensat que el regne d’Espanya necessita neutralitzar l’advocat per terra, mar i aire.

JOSEP AMILCAR ALBERT
JOSEP AMILCAR ALBERT
30.11.2022  ·  01:08

Sempre amb Boye.
De qui depèn la Fiscalia?

Lluís Paloma
Lluís Paloma
30.11.2022  ·  02:38

Hauríem de començar a pensar en com neutralitzar l’estat espanyol. Que no pogués actuar en absolut. Ja no només en contra nostra, sinó en contra de ningú. I crec que, per sort, ells mateixos s’han fabricat molts més enemics que no pas es pensen. I que podem anar a trobar-los.

Salvador Molins
Salvador Molins
30.11.2022  ·  05:00

Què hem de fer?

-Doncs, aprofitar la manifestació del 6 de desembre.

Puigdemont, Boye, Minoria Nacional i Independència són indestriables!

La ruptura amb l’opressor es fa pas a pas, acte darrera d’acte, manifestació darrera manifestació.

Som-hi !

Tots amb Boye.

Boye, OK

Independència de Catalunya ja!

El 6 de desembre anem a Barcelona a favor d’en Boye i contra la injustícia jacobina espanyola.

Sumem-nos al CdR en defensa de la Independència !

Sobretot que Boye es protegeixi a Suïssa o on ell cregui oportú. Que no es refii d’Espanya ni possiblement d’Europa.

PS: Té raó Ramon Isern, Partal i molts dels comentaristes.

És el mateix cas de la Borràs. ER i CUP no blanquegeu Ñ. Sigueu conseqüents i lleials amb l’1-O i la DUI.

Rosa Guallar
Rosa Guallar
30.11.2022  ·  06:10

Em sumo al comentari de Víctor Serra, que a les 22:25 del 29/11/22 ha dit:
“I què podem fer per ajudar-lo ? Jo no em vull conformar només amb donar-li ànims i expressar la meva solidaritat. Alguna cosa més hauriem de fer.”
Ens cal organitzar la seva defensa al carrer. ANC, Consell de la República, Alerta Solidaria, JxC,… si us plau!!! Convoqueu una protesta, una concentració, un acte de desobediència ocupant alguna seu, un desordre públic pacífic i multitudinari. Prepareu-ho bé per a que hi siguem molta gent, o menys gent però efectiva.

PAU BOLDU
PAU BOLDU
30.11.2022  ·  06:14

I Junqueras i la seva societat privada ERC amb el psoe i la mafia. Gobierno de España, la santa inquisicion d’esquerres franquistes i totalitaries de sempre.

Jordi Torres
Jordi Torres
30.11.2022  ·  07:22

Admiro la valentia, la intel·ligència i la capacitat de treball d’en Boye. Són totes les qualitats que ens calen per a fer la independència. Està a anys llum d’altres juristes, com Van den Eynde, que tot i ser (crec) bon professional ha decidit fer d’advocat del diable i ens explica que tot això és molt normal i que una llei retrògrada és en realitat un gran èxit. Doncs no, a l’estat espanyol ni aigua i autocomplaença, la justa.

Carles Serra
Carles Serra
30.11.2022  ·  08:10

Gràcies com sempre Vicent per la denuncia que fas de la de inquisició de la justícia espaÑola, sabent el risc que comporta i que te’ns molts números de trobar-te sol davant d’aquesta inquisició.
Aquesta realitat Vicent és la evidència que aquesta espaÑa és franquista i corrupte, però la gran pena, la gran decepció que hi han partit com ER, Compromís i Bildu que enblanquinant de cara la UE i el món la realitat que aquesta espaÑa no és democràtica.

Marcel Barbosa
Marcel Barbosa
30.11.2022  ·  08:28

I a part de contemplar el veí, mourem el cul? 6-D a Sant Jaume, a recordar qui fa possible l´estabilitat a Spain. I no deixar el carrer!

Francisco Sánchez
Francisco Sánchez
30.11.2022  ·  08:33

Segur que en Boye viuria més tranquil si només fos l’advocat de Sito Miñanco, o de qualsevol defraudador a l’engròs (com l’emèrit). Però els hi impedeix d’enxampar el Molt Honorable President Puigdemont, i ells ja saben que mentre s’hi interposi no el podran fotografiar emmanillat. Hem d’evitar que el neutralitzin. El 6 de desembre manifestem-nos també per Gonzalo Boye!

Francisco Sánchez
Francisco Sánchez
30.11.2022  ·  08:33

Segur que en Boye viuria més tranquil si només fos l’advocat de Sito Miñanco, o de qualsevol defraudador a l’engròs (com l’emèrit). Però els hi impedeix d’enxampar el Molt Honorable President Puigdemont, i ells ja saben que mentre s’hi interposi no el podran fotografiar emmanillat. Hem d’evitar que el neutralitzin. El 6 de desembre manifestem-nos també per Gonzalo Boye!

Pere Subirana
Pere Subirana
30.11.2022  ·  08:33

L’Estat Espanyol empresona sempre els qui vol que estimem malgrat haver trait la independencia. Ho va fer amb els Jordis (“aneu cap a casa” el 20s), els politics processistes i ho vol fer amb el traidor major, Puigdemont.
Es tracta de la vella jugada del policia bo i el policia dolent, que al cap i a la fi tots son policies.
No veig cap merit moral a defensar un traidor.

Agustí Delgado
Agustí Delgado
30.11.2022  ·  08:48

No voldria ser frívol, però si féssim la comparació amb una competició esportiva, Gonzalo Boye està guanyant l’adversari, l’estat espanyol, i aquest en la seva impotència compra l’àrbitre per expulsar-lo del camp.
D’acord en qualsevol acte solidari o contribució que s’hagi de fer.

Joan Cuscó
Joan Cuscó
30.11.2022  ·  09:11

Igual que faran amb la nova llei de desordres públics (PSOE-COMUNS-ERc): els fets no importaran i qualsevol cosa serà suficient per tal d’empresonar a independentistes.

Gerard Palacín
Gerard Palacín
30.11.2022  ·  09:22

Davant aquest nou fet de la justícia -la justícia com a clavegueres de l’estat-, el Parlament s’hauria d’aixecar i reclamar la immediata cessació d’aquests funcionaris que haurien d’administrar la justícia i no fan res més que unir-se a la delinqüència.
La fabricació de proves per la fiscalia no és el primer cas, però en aquest cas és molt més greu perquè ataca fins i tot a la defensa dels ciutadans -proclamada per la Constitució- per part d’un advocat al que ja fins ara han estat espiant, vulnerant el seu domicili i imputant-li fets que clarament no son imputables a aquest advocat.
Haurien de ser tots els partits del Parlament, o si més no, els democràtics. L’onada de protestes hauria d’omplir els carrers. Ens hi juguem molt: la llibertat, la dignitat i la democràcia.

Pep Agulló
Pep Agulló
30.11.2022  ·  09:22

VILAWEB AMB BOYE

Boye és el nostre Julian Assange. Crec que cal una defensa política de mobilitzacions a banda del suport institucional que caldria. És un dels nostres i això és una guerra…Ho vam fer pels rappers que menys podem fer per ell.

És una defensa de la democràcia enfront d’un nou atac de terrorisme d’Estat.

Victòria Peris
Victòria Peris
30.11.2022  ·  09:35

Em pregunto si no s’ hauria d’ exiliar…
A Ñ no el deixaran tranquil.
Tota la solidaritat I agraiment per ell I el seu equip.

Salvador Aregall
Salvador Aregall
30.11.2022  ·  09:59

L’estat espanyol farà tot el què pugui –que és molt- per evitar que el president Puigdemont torni lliure a casa nostra. L’afer Boye forma part d’aquest context. Sovint cometem l’error de creure que la justícia dels estats de la vella Europa és gairebé celestial i això no és veritat. L’estat francès no és molt diferent a l’espanyol pel què fa a la seva integritat territorial, els catalans sabem prou bé què ha passat a les comarques catalanes administrades per ells. Si Puigdemont s’hagués exiliat a París, a hores d’ara, faria anys que restaria a la presó. El mateix podem dir de l’estat italià o l’anglès, amb estils diferents, això sí. Boye està defensant una causa que és molt “anti estat” i si s’inventen una causa per apartar-lo, les administracions europees es taparan el nas i no diran res. La causa de Puigdemont, en realitat, és un escàndol monumental, un problema sense precedents per Europa, sense una solució clara a curt ni a mig termini, només el pas del temps, temps perquè Espanya canviï lleis i suavitzi la situació, pot donar finalment un resultat que no serà de cap manera definitiu pels catalans. Puigdemont no tornarà lliure i, si torna amb l’aval de la justícia europea, serà empresonat i jutjat per un estat espanyol tremendament humiliat que no tindrà mirament en saltar-se els tribunals europeus i, creieu-me, no passarà res.

JOSEP SOLÉ
JOSEP SOLÉ
30.11.2022  ·  10:27

Recordo que en temps d’ETA l’estat espanyol perseguia penalment els advocats dels etarres que anaven a judici. Els acusaven de ser “pro-etarres”. A Espanya res no canvia. Em pregunto si, des de l’exili, el senyor Boye, que té nacionalitat alemanya, podrà seguir treballant als tribunals europeus en favor dels altres exiliats… i d’ell mateix?

Paola Polacco
Paola Polacco
30.11.2022  ·  10:36

M’afegeixo al Victor Serra, a l’Albert Beltran, al Carles Serrano, a l’Isabel Pitarch, el Daniel Llorca, el Miguel Amorós, l’Augustí Delgado. Sóc Gonzalo Boye jo també. I només dir-li ‘anims!”, “quina injustìcia!” i “som al teu costat!” no serveix de res. Pot VW utilitzar la força dels seus subscriptors disposats a ajudar? Som molts que volem contribuir.

Joan Cabot
Joan Cabot
30.11.2022  ·  10:39

Aquesta és la desjudialització promesa per ER.

Juan Martin ALEGRIA
Juan Martin ALEGRIA
30.11.2022  ·  10:57

Els fets:

https://octuvre.cat/encobriment-dassassinat-a-laudiencia-nacional/

Periodisme d’investigació de debò. Octuvre.cat

Joan López
Joan López
30.11.2022  ·  11:04

Boye necesita els millors advocats e investigadors,per sortir victorios de aquesta espanya podrida. Si se ha de fer una caixa solidaritat i resistencia,sonmi,jo vui aportar diners.

Francesc Clarà
Francesc Clarà
30.11.2022  ·  11:05

Inquisició castellana pura i dura…

Josep Ramon Noy
Josep Ramon Noy
30.11.2022  ·  11:12

El desori a la “justícia” espanyola és de tal magnitud que els jutges “seus” ja estan caient en la histèria colectiva. Des del CGPJ a bufetades amb el Gobierno per veure qui controla el TC, fins als de segona fila per a treure’s del davant a un advocat que ha mostrat públicament i internacional les seves impresentables vergonyes. La alta judicatura de España fa estona que ha entrat en el pendent irreversible cap al dessastre total, i per arreglar-ho s’han entossudit en afirmar-se en que ells són els unics que tenen raó i tots els demés estan equivocats.

Mal camí han escollit!! Camí fatal i inútil. España està fent esforços desesperats per terra , mar i aire intentant evitar els cops que veuen venir per part de la justícia europea. Es fa campanya al Parlament Europeu, es compren voluntats a les comissions i l’advocacia, i als informadors especialitzats, I tot amb un desgast enorme de energia i diners. Actuen com una màfia que defensa ardidament els seus negocis i guanys economics i de poder.

No veuen que seria molt més senzill i econòmic canviar de “partitura” i reconèixer que l’han espifiat? Però això cada cop els és més dificil perquè ja han superat el pendent crític que no té retorn possible. Això no pot acabar bé!!!

teresa nebot
teresa nebot
30.11.2022  ·  11:25

Boye es un “BUEN PROFESIONAL” inteligente,conocedor de las leyes, que su cliente es primordial . Sale a ganar y lo consigue . ENHORABUENA Y GRACIAS. Los informes falsos en que se basan en demandas,querelllas o lo que sea es practica habitual sea frivola como la Dra Pinto, tema de Andorra,el proces etc y ahora Boye . Hay que hacerlo publico . Quejarnos en cartas al director de todos los periodicos. La justicia no debe estar supeditada a intereses ni politicos ni personales

Jordi Alou
Jordi Alou
30.11.2022  ·  11:33

l´Imperi Residual Castellà es persistent en els seus valors inquisitorials i tradicionals envestir a l’anèmic i humiliar en totes les conseqüències inhumanes.
Desgraciadament poden copiar tots els veredictes històrics mes brutals
Gonzalo Boye els hi fa nosa com sempre volen eliminar advocats afins

Susanna Herce
Susanna Herce
30.11.2022  ·  11:53

M’afegeixo a la petició de tants comentaris, d’organitzar alguna ajuda concreta. De cap manera podem deixar sol al sr. Boye.

Roser Bravo
Roser Bravo
30.11.2022  ·  11:58

La traïció és del tot insuportable quan arriba des de casa. Mentre els traïdors acaten injustícies i no fan absolutament res per evitar-les. Quan el poble critica i no fa res, els enemics de fora van fent llenya per a cremar-ho tot!!! Mala decisió deixar dormir la Independència… Però es va fer i ara ningú sap quan vindrà el príncep a despertar-la!!!

JOSEP RODÉS
JOSEP RODÉS
30.11.2022  ·  12:03

Què és més sinistre, la guillotina pública o la clandestinitat del PSOE dels GAL?

Josep Marrasé
Josep Marrasé
30.11.2022  ·  12:26

Recomano totes les concentracions necessàries a favor de Gonzalo Boye. Però n’hi ha una , que per mi és cabdal, i és una manifestació convocada per una associació seriosa, tipus ACN o la mateixa VilaWeb , amb l’únic objectiu de defensar una persona a qui li devem
tant. Els motius de defensa són ingents i si cal, es denuncien allà on faci falta fer-ho.

Aleix Gaus
Aleix Gaus
30.11.2022  ·  12:30

La meva solidaritat amb Gonzalo Boye, crec que és una persecució politica a lo bestia.Els fa mal les seves victories judicials

enric llopis
enric llopis
30.11.2022  ·  12:57

El FRANQUISME està instal·lat en l’ADN d’Espanya senyor Partal. I Europa l’abona.

Vicenç Cusi
Vicenç Cusi
30.11.2022  ·  13:07

Veient com va tot, aixó de la guillotina, si cal, també…..temps al temps.

Rubèn F.Pola
Rubèn F.Pola
30.11.2022  ·  13:10

“Sense independència no hi ha revolució”, deia el tuitaire cupaire (https://elmon.cat/politica/titot-cup-sense-independencia-no-hi-ha-revolucio-109859/), però pel valquiriat l’urgent anava davant de l’important: ‘sí, wenu, wenu, però primer, aprofitant que encara estem sota jurisdicció espanyola, desempalleguem-nos-en dels nostres enemics de classe’. No compteu amb la CUP per defensar Boye. Puigdemont fa molta nosa a Europa, a Espanya i a … ERC. A Europa perquè l’estabilitat d’Espanya és més important que la justícia; a Espanya perquè empresonar-lo és una qüestió d’honor; i a ERC perquè Puigdemont lliure és una amenaça per a la seva (fràgil) hegemonia. Tampoc no compteu amb els quadres d’Esquerra (ni amb la seva premsa), doncs, per a defensar Boye. Ara ja tenen la Generalitat S.A. per a ells tot solets i no els distragueu del seu qui dia passa nòmina empeny autonòmic. Si Puigdemont i/o Boye acaben a la presó, que hi tenen tots els números, el “suport institucional que caldria” (Pep Agulló) serà de fullola i a benefici d’inventari. L’endemà mateix s’endegarà el proverbial panem et circenses: la crida tàcita del Govern serà “Catalanes, al trabajo” (Josep Miró i Ardèvol, La Vanguardia, 14/06/2019), i les rotatives dels seus òrgans de propaganda esmerçaran tones de tinta de calamar en esports i fets diversos. En roman paladí: ‘oblideu-vos dels presos’.

Què hem de fer per defensar Boye, “el nostre Julian Assange”? Idea: la baula feble d’aquesta operació d’estat és ERC. La premsa lliure ha de destapar el pacte secret entre Junqueras i Sánchez ordit sota la taula de diàleg. Que les bases sentin vergonya de la seva cúpula. Que el partit de Macià i Companys torni a la llera independentista.

Maria Elena Caamaño
Maria Elena Caamaño
30.11.2022  ·  14:33

Doncs sí això passés, tothom al carrer, fins al final 😡😡

Rafael Benavent
Rafael Benavent
30.11.2022  ·  14:40

“La maté porque era mia”, diu la cançó. Ràbia i impotència. Eixa és l’actitud, el procedir d’Espanya front als qui no se li sotmeten i denuncien el seu despotisme. No tolera ni admet que li digues a la cara els seus defectes o que no l’estimes. Et tapa la boca, no vol arguments ni saber res del perquè.
Sr. Boye, val més la seua dignitat humana, valors i prestigi professional ben guanyat, que la dels que el volen empresonar. Hi ha qui, entre barrots, és més lliure i amb més dignitat que qui l’empresona.. Esperem i desitgem que s’en surta guanyador. Una salutació ben cordial.

josep ortinez
josep ortinez
30.11.2022  ·  15:34

No hi ha justicia.
I l’europea no serveix perque una justicia 10 anys més tard no és justicia.

Josep Maria Ramírez
Josep Maria Ramírez
30.11.2022  ·  15:43

Molts dels comentaris apunten cap a trobar una manera d’ajudar a Boye…Jo penso que els nostres amics, amigues, familiars i coneguts que tenim arreu del mon poden servir-nos d’altaveu (un potent altaveu) internacional… la seva participació en xarxes, en debats, en cartes al director, en reunions socials…poden ajudar a donar a conèixer la poca talla democràtica que impera a l’estat espanyol. Amics i amigues que esteu a Irlanda, Escocia, Nova Zelanda, EEUU…etc, ajudeu-nos! Opineu en veu alta!!!

Roser Caminals
Roser Caminals
30.11.2022  ·  15:49

Cap sorpresa, la qüestió és quina resposta hem de donar. Tal com es suggereix en aquest forum, podem començar pel 6 de decembre.

Daniel Mir
Daniel Mir
30.11.2022  ·  16:16

Qui jutja als jutges?

Mentre els jutges i fiscals tinguin la immunitat del emmerit, les arbitrarietats, volgudes, demanades o manades, seràn constants.

… i aquesta és la dedocràcia d’aquest país.

Imma Ramisa
Imma Ramisa
30.11.2022  ·  16:43

Tots som G. Boye! L’hem d’ajudar com sigui. No pot continuar aquesta injustícia.

Josep Maria Martín
Josep Maria Martín
30.11.2022  ·  18:35

Els jutges
empre tindran
immunitat.

LA CONSTITUCIO
HO PERMET

PEPE PEDREGAL
PEPE PEDREGAL
30.11.2022  ·  18:55

“Degradació total i absoluta del sistema judicial i democràtic”. Felicito una vegada més el senyor Partal. L’independentisme català està obligat moralment i també judicialment a donar resposta a aquesta farsa judicial i teatre processal d’una causa arbitrària i injusta. El lletrat Boye juntament amb el govern a l’exili és l’enemic més gran de l’estat de les espanyes i per descomptat els, més temuts des del punt de vista legal, polític i social. Està sent menyspreat, amenaçat (la seva família també) i perseguit com si fos el criminal més perillós del món. No l’hem de deixar només en aquest ambat i demostrar a Europa i al món en general les injustícies que s’estan duent a terme en aquest estat.

Oscar Bernades
Oscar Bernades
30.11.2022  ·  20:00

Revenja, però no només, els catalans han de perdre tota esperança de derrotar mai l’estat i per això fan el que fan.

Antoni Sala
Antoni Sala
30.11.2022  ·  20:57

D’acord amb en Joan Benavent.
Actuem, que algu ens organitzi !

Jesús Albiol
Jesús Albiol
30.11.2022  ·  21:10

Actualment l’Estat està tan degradat democràticament que permet “les pitjors pràctiques de la justícia, a la imatge del funcionari, i del polític, violentament inquisitorial, arbitrari, sense matisos ni moral, que no respecta ni els drets de l’acusat”.
Tot el que ha fet i fa l’Estat al voltant del procés és d’una misèria moral i d’una injustícia repugnant, … tot el contrari del que ha fet el Sr. Boye, qui mereix el més gran dels respectes, admiració i suport.

Pauli Morer
Pauli Morer
30.11.2022  ·  22:37

Totalment d’acord, no son les clavegueres de l’estat, es l’estat claveguera.

Roser Pla-Giribert
Roser Pla-Giribert
01.12.2022  ·  00:14

Gonzalo Boye, moltes i moltes gràcies!
A disposar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes