Molts catalans van organitzar-se els dies abans del referèndum del primer d’octubre per defensar els col·legis electorals i les urnes. D’aquesta voluntat popular, i al marge de l’ANC i d’Òmnium Cultural, van sorgir els Comitès de Defensa del Referèndum (CDR). Després del primer d’octubre van canviar la erra de referèndum per la erra de República. Els CDR han organitzat uns quants actes arreu del Principat i van tenir molt de protagonisme durant l’aturada general del 8-N, en què van tallar carreteres i van ocupar les estacions de TGV de Girona i Sants.

Parlal·lelament, han nascut CDR a les Illes. Diumenge a migdia faran la primera trobada conjunta a l’Ateneu Lo Tort de Manacor, i dimecres faran una concentració de protesta contra la constitució espanyola i en defensa de la República Catalana a Sa Feixina, a Palma.

Però aquestes no seran les primeres accions dels CDR de Mallorca. Aquest mes ja s’han sumat a les mobilitzacions contra la intervenció espanyola a Catalunya, per l’alliberament dels presos polítics i contra la violència de gènere. Com en el Principat, els CDR congreguen gent de diverses ideologies que vehiculen la seva mobilització amb aquestes entitats.

Més informació

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]