Cada any es produeixen a Catalunya unes 150 sardanes noves, que s’incorporen a l’ampli patrimoni d’aquesta dansa. “Una producció molt elevada i de molta qualitat que volem difondre arreu del país, i pensem que una bona eina per fer-ho és el concurs La Sardana de l’Any”, explica a Tornaveu el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado, que remarca que el concurs implica tots els amants de la sardana, però també el públic en general, perquè la selecció de la millor sardana de l’any es fa “amb la participació popular a través de 35 emissores de ràdio i del nostre web”. I és que, com remarca Rucabado, de la final, que tindrà lloc el proper 13 de maig al Teatre de la Passió d’Olesa de Montserrat, en sortirà una sardana guanyadora, que haurà superat diversos filtres. “El primer, el d’un comitè seleccionador, que el setembre del 2016 va fer una tria de 45 sardanes d’entre les 150 produïdes durant l’any, i a partir d’aquí, és la gent qui va votant quines passen a la següent fase”.

Així, van arribar a la semifinal 18 sardanes, i el dia 13 serà el mateix públic assistent qui triarà entre les 10 sardanes que han arribat a la final quina mereix ser guardonada amb el premi Popular, el de la Crítica i el premi Joventut. El Premi Popular s’atorga a la sardana que obté més suport públic, el Premi de la Crítica s’atorga per criteris de qualitat musical segons el veredicte d’un jurat format per músics professionals, i finalment, el Premi Joventut promociona el talent jove d’autors de menys de 30 anys.

Llegeix l’article sencer fent clic aquí

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]