Els advocats dels presos polítics tenen ‘poca confiança’ que el Tribunal Suprem espanyol traslladi la causa de l’1-O al Tribunal de Justícia de Catalunya (TSJC), després de la vista de pronunciament previ. Aquesta vista, que ha durat quatre hores, serveix per a analitzar si el Suprem és l’òrgan competent per a jutjar el cas.

Els lletrats Jordi Pina i Andreu van den Eynde han dit que la confiança era ‘molt baixa’ tot i que han remarcat la importància de la vista per a denunciar que es vulneraven drets fonamentals. ‘Hem començat una campanya de denúncia i això és el començament d’una carrera que acabarà en el judici i en la sentència i que ha de desemmascarar l’estratègia per a eliminar la dissidència política’, ha declarat Van den Eynde. ‘Els arguments de la fiscalia són un pretext per a quedar-se la competència’, ha afegit la lletrada Marina Roig.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb