El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha tancat la investigació contra Josep Maria Jové i Lluís Salvadó per l’organització del referèndum del Primer d’Octubre i els ha processat pels delictes de desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets. El tribunal els cita a declarar l’11 de març i els ha imposat fiances milionàries: de 2.889.000 euros, en el cas de Jové, i de 1.635.000, en el cas de Salvadó. A més, ordena que es presentin mensualment al jutjat, la retirada de passaport i els prohibeix de sortir del país.

El jutjat d’instrucció 13 de Barcelona, que ha processat una trentena de persones, la majoria alts càrrecs del govern, va enviar al TSJC la causa de Jové i Salvadó, perquè són diputats i, per tant, aforats.

Podeu consultar ací la interlocutòria de processament:

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb