Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat nul·la una part de l’articulat d’una moció presentada a l’ajuntament del Masnou (Maresme) per declarar el municipi ‘territori català, lliure i sobirà’. Segons el TSJC l’acord plenari és ‘contrari a l’ordre constitucional’, tant en aquest punt principal, com en el que l’ajuntament demana al parlament que quedin sense efecte les ‘lleis o sentències’ que limitin l’ús del català.

La moció s’havia aprovat l’octubre de 2012 i l’estat espanyol hi va recórrer el 2013. En un primer moment la justícia va donar la raó al consistori, però després d’un segon recurs de la delegació del govern espanyol a Catalunya, el TSJC s’ha acabat posicionant a favor de l’Estat.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb