El TC amenaça la legislació catalana sobre l’accés a l’habitatge

  • El ple del Tribunal Constitucional espanyol ha admès a tràmit el recurs presentat pel PP contra la llei que regulava els preus dels lloguers · El tribunal també s'inclina per una sentència contra els decrets que desenvolupen la llei

VilaWeb
EFE / Redacció
27.01.2021 - 20:11
Actualització: 27.01.2021 - 20:26

El ple del Tribunal Constitucional espanyol ha admès a tràmit el recurs presentat pel PP contra la llei catalana de lloguers d’habitatge per la qual es regulen els preus a determinades zones, segons que han informat a l’agència EFE fonts del tribunal. El recurs va ser redactat pel despatx d’Albert Rivera, al qual va recórrer el PP per impugnar la llei 11/20 aprovada pel Parlament de Catalunya.

El text legislatiu obliga a congelar o abaixar el preu dels lloguers a les zones amb “tensió” residencial de les 60 ciutats catalanes amb més de 20.000 habitants, encara que quedaran exempts els arrendadors “vulnerables”, i considera com a tals els qui ingressin menys de 2.000 euros mensuals.

La vice-presidenta del TC Encarnación Roca serà la ponent de la sentència després de l’admissió del recurs, que no suposa la suspensió de la llei, en ser presentat per cinquanta diputats i no pel govern espanyol.

El bufet Martínez-Echevarría & Rivera Abogados argumenta que la llei contravé la Constitució espanyola i excedeix les competències del parlament, i defensa que el Consell de Garanties Estatutàries de la Generalitat ho va assenyalar en un informe.

El TC s’inclina per anul·lar la normativa de la Generalitat

De moment, les fonts de l’agència EFE informen sobre l’admissió a tràmit del recurs contra la llei, però ahir el diari El País va filtrar que el ple del TC s’inclina per fer una sentència contra els decrets de la Generalitat que desenvolupen aquesta llei i que estableixen límits pels lloguers i prohibeixen els desnonaments de les famílies vulnerables. Segons el diari, el projecte de sentència que analitza el TC proposa declarar institucionals ambdós decrets en entendre que anirien contra al dret de la propietat i que qualsevol normativa que afecti drets fonamentals ha de tenir rang de llei. La sentència, però, encara no ha estat publicada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any