La sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem espanyol ha multat amb 3.000 euros els eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i la coalició electoral Lliures per Europa perquè creu que van actuar ‘amb mala fe processal i temeritat’ en presentar unes mesures cautelaríssimes on demanaven que una reunió de la Junta Electoral Central espanyola (JEC) fos pública.

En aquesta reunió s’havia de procedir al recompte dels vots, la distribució d’escons i la proclamació dels electes de les eleccions al Parlament Europeu. La sala tercera va rebutjar la petició i va acordar obrir una peça separada per imposar una multa.

El fiscal, el lletrat de les Corts i el de la JEC s’han mostrat favorables a la sanció. El tribunal recorda que la JEC actua d’acord amb la llei electoral, sobre la qual no hi ha hagut modificacions essencials en 35 anys.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.