Els treballadors del metro de Barcelona tornen a fer vaga avui en tres franges horàries: de les 7.00 a les 9.00, de les 16.00 a les 18.00 i de les 20.30 a les 22.30. Els serveis mínims són del 40% a les hores punta i del 20% a les hores vall (de les 20.30 a les 22.30), com a les convocatòries anteriors. A més, l’aturada de la tarda pot afectar el telefèric de Montjuïc i el Tramvia Blau, serveis que tenen el manteniment assignat al personal del metro.

Aquesta setmana, la direcció de TMB ha decidit de retirar l’avançament de trenta-dos euros al mes a tots els treballadors del metro a compte del conveni que es negocia actualment, ja que no veu que els sindicats estiguin suficientment predisposats a arribar a un acord. Igualment, la direcció ha suggerit la possibilitat d’un laude obligatori per part de la mediació del govern, una possibilitat que el comitè d’empresa ha rebutjat. Això implicaria que la Generalitat dictés un acord de compliment obligatori per als sindicats i la companyia.

Després de mesos de negociacions, les dues parts s’han acostat però no han arribat a un acord definitiu. TMB ha demanat al comitè d’empresa que permetés als treballadors del metro de votar en una assemblea les propostes de conveni col·lectiu que han fet tant l’empresa com la mediació, però els sindicats han considerat que calia seguir negociant i mantenint les convocatòries de vaga de cada dilluns laborable. La direcció vol que els treballadors coneguin directament aquesta proposta i es puguin arribar a desconvocar les vagues previstes.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]