Aquesta setmana tant Google com Facebook han anunciat oficialment que dos dels seus serveis més coneguts, el gestor de correu Gmail i el sistema de missatgeria instantània WhatsApp, han assolit la xifra de mil milions d’usuaris actius mensuals.

Això significa que cada mes hi ha mil milions de comptes diferents que s’hi fan servir com a mínim una vegada. No són gens habituals, aquestes estratosfèriques xifres d’usuaris. De fet, només un altre servei hi havia arribat fins ara, Facebook, que diu que té ara mateix 1.550 milions d’usuaris actius mensuals.

El diari Libération ha plasmat en un complet gràfic tots aquestes serveis d’internet milmilionaris, en què apareix també el temps que han trigat a assolir aquesta important barrera d’usuaris. Si Gmail ha necessitat deu anys i onze mesos, WhatsApp n’ha trigat quasi la meitat (sis anys i un mes). Per la seva banda, els 1.550 milions de Facebook s’han assolit en vuit anys i vuit mesos.

Al gràfic també apareixen els serveis que vénen darrere dels tres milmilionaris: Tumblr, amb 550 milions d’usuaris; Google+, amb 420 milions; Instagram i Dropbox, amb 400 milions cadascun; Twitter, amb 320 milions; Skype, amb 300 milions; Snapchat, amb 200 milions, i Pinterest, amb 100 milions.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb