El PSIB frena la creació de l’Oficina de Drets Lingüístics pactada amb Més

  • Els socialistes volen deixar-la sense dotació econòmica el 2020 mentre el Consell Consultiu no hi doni el vist-i-plau legal

VilaWeb
Redacció
02.10.2019 - 01:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PSIB pretén deixar la creació de l’Oficina de Drets Lingüístics sense dotació econòmica el 2020 mentre el Consell Consultiu no hi doni el vist-i-plau legal. Aquesta posició dels socialistes els enfronta a Més, que, al marge del dictamen que emeti el Consultiu considera necessari un gest polític cap a les víctimes de discriminacions lingüístiques, que de cada vegada són més.

L’estrena de l’Oficina de Drets Lingüístics és un dels compromisos recollits als Acords de Bellver, el pacte polític que sustenta el govern. El pressupost d’enguany, redactat la legislatura anterior, preveu una partida per a crear l’oficina. Inicialment, no es preveia, però l’anterior govern va admetre una esmena de Més per Menorca per a reservar-hi 100.000 euros. És a dir, podria ser que una iniciativa política que teòricament s’havia d’haver dut a terme la legislatura anterior ara quedi sense recursos per a desenvolupar-se.

La raó que esgrimeix el PSIB és que, com que no se sap si podrà executar-se o no, és més prudent que no figuri al pressupost. Fonts del govern indiquen que el Consultiu ja ha tractat la nova entitat i que ara només ha d’aprovar el dictamen corresponent. El pressupost per al 2020 encara no s’ha tancat, però ja s’ha començat a negociar. Caldrà veure si el dictamen arriba abans no es tanqui o després.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes