El líder del PSC de Badalona, Álex Pastor, ha anunciat avui que els militants del partit de la ciutat decidiran en una votació si accepten el suport del PP per a tombar el govern de Dolor Sabater. ‘En els pròxims dies farem públic la pregunta i la data de la consulta’, ha assegurat. El 7 de juny expira el termini per a portar a terme la moció de censura contra la batllessa badalonina. Si l’oposició no es posa d’acord, el pressupost de la ciutat quedarà aprovat de manera automàtica i Sabater continuarà en el càrrec.

El grup municipal ha informat avui mateix a l’executiva nacional del PSC sobre la consulta. Segons els estatuts de la formació, l’executiva ha de donar el seu vistiplau previ perquè es pugui fer. Al matí, als passadissos del parlament, Miquel Iceta ha assegurat que respectarà qualsevol decisió que prengui el PSC de Badalona i que no pensa interferir en l’estratègia del grup municipal. S’espera que el dilluns l’executiva es pronunciï sobre la consulta.

Pastor ha titllat el mandat de Sabater de fracàs i ha acusat la batllessa d’incomplir de manera reiterada els acords que van signar el 2015. ‘Té la ciutat abandonada i hem de sortir de la paràlisi’, ha declarat. En aquest sentit, ha dit que el PSC està elaborant en una comissió tècnica un pla de xoc pel darrer any de legislatura. ‘És el moment de tornar a il·lusionar els ciutadans’, ha afegit.

El líder del PSC ha dit que es va assabentar de l’oferiment del PP a través dels mitjans de comunicació. Ha agraït el gest de Xavier Garcia Albiol i ha afirmat que ‘per fi s’ha adonat que la ciutat està per sobre de personalismes’. Sobre una possible entrada del PP al govern si la moció tira endavant, Pastor ha dit que la condició és que el batlle ha de ser socialista, però no ha volgut concretar més. ‘Parlarem amb tothom, no és qüestió d’un sol partit’, ha declarat.

Pastor ha perseverat amb els atacs al govern municipal. ‘La situació actual la provocada l’alcaldessa amb les seves decisions’, ha comentat. Segons ell, Sabater va decidir ‘no escoltar’ les peticions d’ERC i ICV, socis del govern, per no sotmetre’s a una qüestió de confiança que va acabar perdent.

 

Vull la teva col·laboració

Tenim un compromís amb tu. Entenem el periodisme com un combat diari. I necessitem del teu suport.

Per a tu fer-te subscriptor és un esforç petit, però per a nosaltres el teu suport ho és tot.

Ajuda VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb