El primer ministre iraquià, Haider al Abadi, ha arribat aquest diumenge a la ciutat de Mossul, la ciutat més important de l’Irac, controlada fins ara per Estat Islàmic, i ha felicitat l’exèrcit per haver aconseguit controlar-la, segons que ha informat un portaveu del propi Al Abadi.

‘El comandant en cap de les forces armades (el primer ministre) Haider al Abadi ha arribat a la ciutat alliberada de Mosul i ha felicitat als heroics combatents i al poble iraquià per aquesta gran victòria”, assenyala el comunicat oficial publicat en Twitter.

Aquest mateix diumenge les tropes iraquianes han aconseguit arribar a la ribera occidental del riu Tigris impedint així qualsevol possibilitat de fugida dels milicians del grup gihadista que encara romanien atrinxerats en el casc històric de la ciutat.

Almenys 65 milicians de l’Estat Islàmic havien mort durant les últimes hores quan intentaven escapar de l’oest de la ciutat a través del riu.

La batalla de Mossul ha durat vuit mesos i ha costat la vida de miler de civils, a més del desplaçament d’un milió de persones.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]