pressupost

La llei de pressupost de la Generalitat reserva 1.618 milions d’euros per a polítiques socials, un 5,7% més que no fa un any i quasi el doble que el 2015, segons que ha explicat la vice-presidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, en la primera compareixença per a informar dels nous comptes públics. Oltra ha destacat que el 7% del pressupost de la Generalitat es destinarà a partides socials i que la tercera part dels recursos econòmics que gestiona la conselleria, 537 milions, aniran directament a la gent, en prestacions o ajudes.

Oltra justificat l’aprovació del pressupost, malgrat la incertesa política en l’àmbit estatal, perquè el Consell ha entès que la incapacitat per a arribar a acords no pot perjudicar les persones. També ha dit que aquests comptes continuaran reduint l’escletxa social, en contrast amb la mitjana estatal, que és de 243 euros per habitant, 39 més que al País Valencià. Ha recordat que en quatre anys s’havia reduït aquesta diferència a la meitat i que indicadors socials independents indiquen que el País Valencià és la comunitat autònoma on més ha crescut la inversió social, un 82,4% respecte de l’època de retallades del 2009.

Oltra ha destacat algunes partides que creixen significativament, com la renda valenciana d’inclusió, amb 56,8 milions més, el creixement més important de la conselleria. També ha dit que l’informe sobre la pobresa a Espanya assenyala que al País Valencià es redueix més de pressa que no pas a la resta de l’estat espanyol. I que gràcies a la renda d’inclusió 170.000 persones han deixat d’estar en un any i mig –el temps que fa que és vigent la llei– en una situació de pobresa material greu.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.