La ballarina Asunción Aguadé s’emporta el Premi d’Honor per la seva trajectòria

BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)

El Premi FAD Sebastià Gasch 2016, que distingeix la innovació en el món de l’espectacle, ha recaigut en la 40a edició en la gestora cultural Tena Busquets “pel seu constant, dinàmic, coherent i seriós treball en pro de la contemporaneïtat en les arts escèniques a Catalunya”, ha explicat Foment de les Arts i el Disseny (FAD) aquest dimecres en un comunicat.

La cerimònia de lliurament tindrà lloc el 3 d’octubre a l’Auditori del Disseny Hub Barcelona, oberta al públic prèvia inscripció, i tindrà els actors Jordi Oriol i Carles Pedragosa i el periodista Joaquim Noguero com a conductors, a més d’un fragment de l’obra ‘L’empestat’, amb direcció de Xavier Albertí.

El jurat –compost periodistes, crítics, gestors i personalitats del sector teatral– ha destacat Busquets per la seva “aposta clara per la descentralització de les arts del país establint amb continuïtat ponts de relació intensa entre creadors i públic”.

Busquets és membre fundadora de l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya, i forma part de diverses associacions culturals, mentre que ha treballat en sectors de la cultura com el patrimoni, les arts visuals, el sector editorial i l’acadèmic, i han estat el seu últim projecte liderat el festival de dansa Sismògraf.

FAD D’HONOR I APLAUDIMENTS

El Premi FAD d’Honor ha reconegut aquest any la trajectòria de la ballarina Asunción Aguadé per la seva “capacitat fàcil i desacomplexada de barrejar, en la mateixa cassola, gastronomia, pensament i arts en viu”, ha valorat el jurat, que ha alabat les seves propostes transdisciplinars.

Els premis Aplaudiment han reconegut també l’Associació Cultural Nyam Nyam –Aplaudiment Sebastià Gasch–; l’actriu Carla Rovira –en la categoria de Creació Emergent–, i l’espectacle ‘Le Vide’ –amb l’Aplaudiment internacional Joan German Shroeder–.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb