Ana Peters. Mitologies polítiques i estereotips femenins en els seixanta’ és una exposició que es pot veure a l’Institut Valencià d’Art Modern fins el mes de novembre. Explora l’obra gràfica de l’artista alemanya establerta a Dénia va fer a la dècada dels anys seixanta. En aquest període Peters estava molt centrada en reivindicar un paper diferent per la dona en el món de l’art i en la societat franquista.

Partint d’una estètica pop, Peters va crear una sèrie d’obres figuratives on criticava els estereotips associats a la idea de feminitat i els rols masclistes. Com que creia que els mitjans de comunicació eren un gran instrument de perpetuació del sistema, es valia de collages i composicions extrets de revistes de moda i anuncis publicitaris. En ocasions també buscava inspiració en el món del còmic per crear vinyetes-quadre.

L’exposició està formada per una trentena d’obres lliurades recentment a l’IVAM pels hereus de l’artista. Els quadres es complementen amb una quarantena de documents que ajuden a contextualitzar l’obra de Peters amb l’època. Hi ha publicacions feministes i fragments de revistes que ajuden a il·lustrar la imatge estereotipada de la dona en la societat de consum que la creadora tant va lluitar per fer caure.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.