Aquest cap de setmana, a Organyà, hi haurà la XX Fira del llibre del Pirineu. És el vintè any que es fa i enguany hi assistirà Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, a més d’una llarga llista d’autors del Pirineu i de fora.

La fira comença avui amb la conferència inaugural de Laura Borràs ‘Literatura i paisatge: bellesa per als ulls i poesia per a la vida’. El programa d’avui es completarà amb un conte escenificat per la Fusteria Espai de Creació, un repàs dels llibres sobre el Pirineu escrits per autors de fora i un recull de llegendes a càrrec d’Isidre Domenjó i Pep Lizandra.

Durant tot el cap de setmana es podrà visitar la fira als porxos del nucli antic, en què editorials i llibreries de tot del Pirineu exposaran i vendran les seves col·leccions. Demà s’aniran alternant les activitats literàries amb petits concerts de música de muntanya a l’escenari del carrer del Sol. Hi haurà dues presentacions de llibres: Començar de zero, de Joan Graell, premiat al II Premi Guillem de Belibasta de Tragó; i Auca de les Homilies d’Organyà, amb text de Joan Vilamala i il·lustracions de M. Àngels Carbonell. A la nit, es lliuraran els premis del concurs literari Homilies d’Organyà, a l’església de Santa Maria.

Diumenge a migdia es clourà la fira després de l’espectacle Nu, un poemari musicat, basat en poemes d’Elisabet Segura, que també hi prendrà part.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]