Les seves creadores defensen que en Teo encarna sobretot el “respecte”

BARCELONA, 22 (EUROPA PRESS)

El personatge infantil Teo, obra d’Asun Esteban i Carlota Goyta sota el pseudònim Violeta Denou, ha complert 40 anys i el segell TimunMaslo ha celebrat amb el llançament del llibre recopilatori ‘En Teo descobreix el món’, que commemora aquestes quatre dècades.

Amb un pròleg commemoratiu de les autores, el recopilatori inclou els quatre contes emblemàtics ‘En Teo va amb avió’, ‘En Teo al parc natural’, ‘En Teo i els esports’ i ‘En Teo va al mercat’.

Segons ha defensat en roda de premsa la directora de l’Àrea Infantil de Grupo Planeta, Marta Bueno, en Teo és un personatge arrelat en la cultura popular, i ha destacat els seus valors com la curiositat i les ganes d’aprendre, “però sobretot la bona tarannà”.

Bueno ha defensat que aquest llibre recopilatori serà “fantàstic” per als nens, però també per a pares nostàlgics, ja que tota una generació sent en Teo, un personatge aliè a les modes, ha defensat.

Nascut en 1977 i traduït a 13 idiomes, entre els quals francès, anglès, alemany, grec i japonès, en Teo va arribar de la mà de dues dissenyadores gràfiques, no il·lustradores, ha destacat Goyta.

Goyta ha detallat que van cercar un nom de nen petit que fos fàcil de pronunciar i que, per exemple, la lletra ‘t’ és molt fàcil de dir per als nens, i per cercar noves aventures per al personatge, han dit que preguntaven directament als nens a les escoles: “Què voleu que faci en Teo?”.

Esteban ha explicat que el camí del personatge a través d’aquests 40 anys ha seguit una “evolució natural”, ja que les seves autores viuen de l’observació de l’entorn, encara que sí han intentat que el personatge representés molts valors que elles volien inculcar als seus fills.

Ha detallat que un dels valors més importants és el del respecte: “En Teo és bàsicament un nen respectuós: amb el seu entorn, la naturalesa, els companys i l’ecologia”, ja que no és un intrèpid o líder, sinó que és com la majoria de nens: bo”.

Amb més de sis milions d’exemplars venuts d’una desena de col·leccions, les seves autores han confessat que més o menys cada tres anys creien que acabaria el fenomen, però no obstant això, han arribat fins a la quarentena i fins i tot en Teo compta amb una aplicació mòbil i amb un llibre d’aventures personalitzades en projecte.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]