El Parlament de Catalunya ha reprovat avui l’elecció de Vicent Sanchis com a nou director de Televisió de Catalunya (TVC). Junts pel Sí (JxSí) s’ha trobat tot sol defensant el nomenament. La resta de grups han demanat també la dimissió de la vice-presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach. A més, el parlament ha instat el Consell de Govern de la CCMA a reconsiderar el nomenament de Sanchis i a considerar més candidatures per a dirigir TVC.

La moció l’ha defensada Jèssica Albiach, diputada de Catalunya Sí que es Pot: ‘Aquest text només té una missió: que el director de TV3 no sigui escollit per motius polítics o partidistes’, ha dit. El diputat del PSC Dani Pérez ha lamentat la falta de consens i ha afegit: ‘No és la manera de fer les coses. Segur que el govern hi ha tingut alguna cosa a veure.’

Fernando De Páramo (Ciutadans) ha titllat Sanchis de ‘joia de la corona’ del govern català: ‘Han anat a agafar un fanàtic de la independència, que es passejava per Catalunya fent mítings com Santi Vidal. Han anat a agafar una persona que ha insultat Ciutadans. Ens ha dit idiotes, com pot ser neutral?’, ha criticat. Pel PP, Esperanza García ha acusat la Generalitat de voler influir en la línia editorial de TV3.

Pel que fa a la CUP, Albert Botran ha criticat que el govern no expliqués el cessament de l’ex-director Jaume Peral ni el nomenament de Sanchis: ‘Amb el consell de la CCMA en funcions, tot això aixeca suspicàcies i significa un menyspreu per als grups’, ha dit.

El diputat de JxSí Jordi Cuminal ha assegurat que la reprovació és la ‘cacicada’ i la ingerència política més grans que s’ha perpetrat mai al parlament contra els mitjans públics catalans. ‘És un vet polític a un periodista. Si no se’n qüestiona la trajectòria professional i no fa ni quinze dies que exerceix el càrrec, per què és reprovat?’, s’ha qüestionat.

Més informació:

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb