Avui, 9 d’Octubre, el País Valencià celebra la diada i hi reivindica un finançament just. La Comissió 9 d’Octubre, integrada per associacions, sindicats i partits, ha convocat una manifestació a les sis de la vesprada que sortirà de la plaça de Sant Agustí de València. La mobilització reivindicarà un finançament just i durant les setmanes vinents una moció amb el mateix sentit, serà presentada a molts ajuntaments. D’aquesta manera pretenen estendre suport i la conscienciació social sobre la necessitat de tenir un nou tracte econòmic.

Els organitzadors volen transmetre un missatge de coresponsabilitat després de vint anys de govern del PP i de tants casos de corrupció. Per això el lema és ‘Un país per fer, un país per construir’.

La comissió també ha signat un manifest que recull el compromís de tots plegats d’eliminar retallades i de defensar l’autogovern, la plena igualtat lingüística, l’ensenyament públic, de qualitat i en català i la recuperació de la ràdio i la televisió valencianes i de TV3, entre més.

Acte ofical al matí
Al matí Ximo Puig presidirà l’acte institucional al Palau de la Generalitat, al saló de les Corts. Aquesta setmana Puig va participar en un acte pel finançament just a Madrid, en el qual també hi van participar altres membres del Consell i diputats del parlament valencià. En l’acte, Puig va reivindicar millorar el finançament del País Valencià: ‘No és un conflicte identitari, és la constatació d’una anomalia democràtica que no només passa al País Valencià’, va dir. 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.